verf trends 2019
TrendsWonen

De verf trends van 2019

1.39KViews

De verfkleuren van 2019 zijn echte kleuren. Verf trends wisselen elkaar af, en dat is heel normaal. In de negentiger jaren was donkergeel met terracottabruin de combinatie om in huis te hebben. Vervolgens werd het weer afgewisseld met wit, glas en messing. En na al het wit en de vele gebroken witten is het nu weer tijd om kleur in het interieur aan te brengen. Smaken van mensen lopen zeer uiteen en dat is in de verkrijgbare verfkleuren terug te vinden. Kleuren kunnen heel wat teweeg brengen bij mensen, en moeten daarom met plezier en zorg worden uitgekozen.

Rustgevende kleuren

Wat voor de ene persoon rustgevend werkt kan een ander gillend doen laten wegrennen. Over kleur valt niet te twisten. Het kernwoord voor de kleurtrend van 2019 is het woord rustgevend. Het blijkt toch dat de kleuren die ontwikkeld zijn een gemene deler hebben en dat is de rustige uitstraling van de kleuren. Of het nu om een romantisch of industrieel interieur gaat, de kleuren voor 2019 zijn smaakvol, elegant en zacht. Er zijn heel wat exotische namen om de kleuren aan te duiden maar de internetsite van www.colorstore.nl biedt direct duidelijkheid.

Kleuren die doen watertanden

Van abrikoosachtige kleuren tot aan karamelachtige zandkleuren, of een blauwgroene zeekleur, er is heel wat keuze in het assortiment van 2019. Het harde is uit de kleuren verdwenen en de frisheid straalt er vanaf. Een zachte olijfgroene muur of een pittige rode muur, het is maar net wat een persoon wenst. De ideeën van de Colorstore zijn de moeite waard om te bekijken en inspiratie op te doen. Het schilderen van de muren en het houtwerk hoeft er natuurlijk niet voor te zorgen, dat ook gelijk een nieuw interieur moet worden aangeschaft.

Kleur en toch ruimtelijkheid

Waar als eerste aan wit wordt gedacht om een ruimte groot te laten lijken, is het effect van een kamer met zeeblauwe muren ook heel bijzonder. Het blauw geeft een ruimtelijk gevoel en is koel en aangenaam om in te verblijven. Het is zeker de moeite waard om er eens over na te denken en eens wat afbeeldingen op te zoeken, om te kijken wat kleur met een kamer kan doen. Rood is in eerste instantie niet de meest voor de hand liggende kleur om rust te creëren, dat verschilt zeker per persoon. Maar een rode keuken kan zeer smaakvol zijn.

Aardse kleurtonen in 2019

De aardse tonen in de verfkleuren van 2019 zijn een goede basis om aan een interieur te geven. Veel meubelen passen gewoon bij de kleuren die er op de markt gebracht zijn. En mogelijkheden om een interieur een andere uitstraling te geven zijn er te over. De verf trends van 2019 en meer zaken zijn te vinden op de webshop van www.colorstore.nl.

Wanneer het idee niet bevalt om bijvoorbeeld de woonkamer in zijn geheel een andere kleur te geven, is het ook een optie om maar één muur in een andere kleur te schilderen. De muur achter de bank of een stukje muur onder de trap een andere kleur geven kan zeker een goed effect hebben, in combinatie met bijvoorbeeld wit geverfde muren. Maar frisse, aardse, rustige kleuren zijn de trend van 2019.

Online zijn er handige apps en programma’s te vinden waarmee het eigen interieur via tablet of telefoon in een andere kleur kan worden afgebeeld. Dit geeft dan een goede indruk wat voor een effect een andere kleur muur op het eigen interieur heeft.

Geef een antwoord