Heerlijk een avondje chillen in je badjas
ModeTrendsVrije Tijd

Heerlijk een avondje chillen in je badjas

1.33KViews

Vermoeid trek je de voordeur achter je dicht en stap je het huis binnen. Eindelijk thuis na een veel te lange werkdag. Je kunt niet wachten om snel een warme hap naar binnen te werken en vervolgens languit voor de televisie plaats te nemen. Even heerlijk niets doen. Daar hoort natuurlijk wel een passende outfit bij! In plaats van die (te) strakke spijkerbroek of werkkleding is het hoog tijd om even een wat relaxtere outfit erbij te pakken. Een badjas mag dan natuurlijk niet ontbreken. Zeg nou zelf: hoe fijn voelt het om eindelijk je kleding uit te trekken en je in de soepele stof van een badjas te laten glijden? Het gevoel van een warme omhelzing kan je niet zijn ontgaan.

Heb je nog geen badjas in huis? Dan wordt het hoog tijd om er één aan te schaffen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een nieuwe badjas?

Waar ga je de badjas voor gebruiken?

Een badjas is ontzettend veelzijdig en kan eigenlijk de gehele dag door gebruikt worden. In de wintermaanden kan het bijvoorbeeld fijn zijn als je nadat je uit bed stapt direct de badjas aantrekt om je voor te bereiden voor een nieuwe dag. Heerlijk warm en comfortabel kan jij zo van een ontbijtje genieten, zonder dat je met het kippenvel op je armen niet kan wachten om in je kleding te schieten. Een badjas is ook perfect geschikt voor heerlijke chill avonden op de bank, bezoekje aan de welness of om je lichaam snel te drogen na een warm bad.

Bedenk eerst waarvoor je de badjas precies gaat gebruiken. Zo weet je direct welk materiaal het meest geschikt is en welke eigenschapen voor jou het belangrijkst zijn.

Waar ga je de badjas voor gebruiken?

Materiaalkeuze

Nu is het hoog tijd om het juiste materiaal uit te kiezen. Badjassen zijn in heel veel verschillende soorten materialen verkrijgbaar. Als je op zoek bent naar een comfortabel kledingstuk om heerlijk in te chillen, is een badjas van fleece een uitstekende keuze. Wil je de badjas vooral gebruiken voor het drogen van je lichaam na een warm bad of douche?  Kies dan voor een katoenen badjas, deze voelt niet alleen heerlijk op je lichaam, maar beschikt ook nog eens over een uitstekende droogfunctionaliteit.

Hou ook het seizoen in de gaten. In de zomer kan het minder fijn zijn om een badjas van fleece te dragen, hoe comfortabel deze ook mag zitten. Zorg er daarom altijd voor dat je minimaal één luchtig model in de kast hebt hangen. Kies bijvoorbeeld voor een badjas van zijde of satijn. Deze gladde stoffen voelen heerlijk aan op de huid en bieden koelte op een warme zomeravond.

Lengte

Natuurlijk is ook de lengte van de badjas ontzettend belangrijk. Als je van jezelf al niet zo heel groot ben, kan een lange badjas zeer onhandig zijn. Ook in de zomer kan je eerder gebaat zijn bij een korte badjas. Kies tevens voor een fijn ceintuur of knopen, zo voorkom je dat de badjas op onverwachte momenten openvalt.

Geef een antwoord