De grootste badkamertrends van dit moment
TrendsWonen

De grootste badkamertrends van dit moment

811Views

Toe aan een nieuwe badkamer? Dan wil je hier natuurlijk wel heel wat jaren van kunnen genieten. Een badkamer is een flinke uitgave en vaak koop je deze slechts enkele keren in je gehele leven. Het is dan ook belangrijk om voor elementen en materialen te kiezen waar je over enkele jaren ook nog veel plezier van zult hebben. Daarom is het ook belangrijk om naar de nieuwe trends van dit moment te kijken. Zo kun je ook goed inschatten welke trends de komende jaren nog wel zullen gelden. Blijf vooral niet in de oudere trends hangen, want de kans is groot dat je hier na enkele jaren alweer op uitgekeken bent. Door naar de nieuwe trends te kijken en ook dicht bij je eigen smaak te blijven, heb jij straks een badkamer waar je over enkele jaren nog steeds enorm van geniet.

Wacht daarom nog even met het kopen van nieuw sanitair bij megadumptiel en lees je eerst eens goed in. Ontdek de verschillende trends van dit moment en kies voor een stijl die bij jou en je badkamer past. Benieuwd welke trends van dit moment enorm populair zijn en ook de komende jaren nog wel zullen blijven? Wij hebben de belangrijkste trends hier alvast voor je op een rijtje gezet. Lees mee en laat je inspireren.

Grote tegels

Eén van de meest opvallende trends van dit moment (en tevens eentje die nog wel even blijft) is het gebruik van grote tegels in de badkamer. Door het gebruik van grote tegels zijn er ook minder voegen aanwezig. Dat heeft verschillende voordelen. Allereerst is de uitstraling zo een stuk ruimtelijker en netter. Daarnaast is dit ook weer een stuk eenvoudiger te reinigen. Het scheelt een hoop schoonmaakwerk en daarmee ook een stuk hygiënischer omdat er minder vuil in de voegen achter kan blijven.

Met name keramische tegels zijn tegenwoordig enorm populair. Deze bevatten naast de populaire uitstraling van grote tegels dan ook de uitstraling van een echt natuurproduct. Daarmee geniet je van een prachtig product die zowel voordelig is voor de uitstraling van de ruimte als de hygiëne in de badkamer. Win-win!

Geometrische vormen

Ook opvallend voor het afgelopen jaar is de komst van speciale geometrische vormen in de badkamer. Dit werd al eerder gezien in andere ruimtes binnen de interieurwereld, maar in de badkamer bleven we toch nog een tijd verknocht aan de rechte lijnen en de strakke uitstraling van rechte badkamermeubels. Anno 2021 is dit echt verleden tijd en naar verwachting zal dat ook de komende jaren steeds verder over het land uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan een uniek rond vrijstaand bad als ultieme eyecatcher in de ruimte. Of kies voor ronde badkamerkastjes. Er is enorm veel mogelijk om de strakke en ietwat saaie uitstraling van de rechte lijnen in de badkamer te doorbreken. Zo geniet je direct van een geheel nieuwe uitstraling.

Marmer blijft helemaal hot

De afgelopen jaren zagen we al enorm veel marmeren badkamers voorbij komen. Met behulp van dit geweldige luxueuze materiaal zorg jij voor dat échte hotelgevoel in eigen huis. Beter kan bijna niet!

Marmer was niet alleen het afgelopen jaar enorm populair, maar ook de aankomende jaren zal dit zo blijven. Hierbij is wel opvallend dat we niet alleen de standaard witte marmeren badkamer terug zien komen, maar dat deze ook in heel veel andere kleurpaletten te zien zal zijn. En marmer wordt niet alleen meer gebruikt als tegel, maar ook bij het sanitair. Kortom, een materiaal wat zeker niet mag ontbreken in de hedendaagse badkamers!

Geef een antwoord