3 redenen om voor plisségordijnen te kiezen
TrendsWonen

3 redenen om voor plisségordijnen te kiezen

669Views

Je bent al een tijdje op zoek naar nieuwe raambekleding en plotseling valt je oog op een stel mooie plisségordijnen. Dan zit je waarschijnlijk wel met een aantal vragen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten zonwering verkrijgbaar. Hierdoor wordt het steeds lastiger om te bepalen welke gordijnen het meest geschikt zijn en welke minder goed bij jou en je woning passen. Ben jij benieuwd waarom je nu echt voor plisségordijnen zou moeten kiezen? Wij geven je 3 goede redenen.

1.    Isolerend vermogen

Een groot voordeel van plisségordijnen is dat ze een zeer hoog isolerend vermogen hebben. Zoals we allemaal weten komt er vooral veel wind van buiten door de ramen en deuren naar binnen. Zeker bij grote raampartijen in huis kan dit nog wel eens voor problemen zorgen. Zo is er sprake van veel te veel tocht gedurende de wintermaanden en juist weer enorme hitte in huis in de zomer. In dat geval is het goed om eens naar de zonwering te kijken. Door voor de juiste zonwering te kiezen, kun je er namelijk voor zorgen dat het huis altijd aangenaam van temperatuur is. In de winter warm en in de zomer heerlijk koel.

Wist je dat plisségordijnen door hun isolerende vermogen zelfs bij kunnen dragen aan een lagere energierekening? Door plisségordijnen te gebruiken, voorkom je dat je meer moet stoken doordat de warmte weer ontsnapt naar buiten. Indirect resulteert dit dus ook in een lagere energierekening en dat voel je uiteindelijk in de portemonnee.

2.    Volledige controle over hoeveelheid lichtval en privacy in huis

Gordijnen zijn er in alle soorten en maten. Het grootste nadeel van traditionele gordijnen is dat er echter weinig mogelijk is op het gebied van lichtval en privacy in huis. Er bestaat geen middenweg. Je kiest er voor om de gordijnen te sluiten of je mag ze weer gedeeltelijk openen. Dat is in de slaapkamer doorgaans niet zo erg, omdat je hier toch maar over twee keuzes wil beschikken. Wanneer je echter op zoek gaat naar geschikte raambekleding voor de woonkamer, dan zal je merken dat volledige controle hierover een stuk belangrijker is.

Met plisségordijnen heb je die controle. Je kunt de gordijnen eenvoudig bedienen en geheel naar wens afstellen. Zo bepaal je zelf hoeveel licht er in huis komt en hoe hoog de mate van privacy moet zijn. Wel zo gemakkelijk!

3.    Neemt weinig ruimte in beslag

Bij standaard gordijnen zul je al snel merken dat deze enige ruimte in beslag nemen. Je moet ze immers wel in een hoekje kunnen schuiven en daar mogen dan ook geen meubels staan. In sommige interieurs veroorzaakt dit vaak problemen. Daarom is het belangrijk om in dergelijke interieurs voor gordijnen te kiezen die minder ruimte in beslag nemen. Zo zijn er bijvoorbeeld rolgordijnen, maar deze geven toch niet dezelfde sfeer als échte gordijnen. Een goed alternatief zijn dan ook plisségordijnen of vouwgordijnen. Deze kunnen geheel naar wens afgesteld worden en nemen zeer weinig ruimte in beslag.

Wil je optimale verduistering in de slaapkamer creëren? Dan kun je er ook nog eens voor kiezen om de plisségordijnen met gewone verduisterende gordijnen te combineren. Dat geeft niet alleen een sfeervol effect, maar maakt de kamer ook nog eens donkerder.

Geef een antwoord