Goedkoper tanken? Met deze tips lukt het
TrendsVrije Tijd

Goedkoper tanken? Met deze tips lukt het

975Views

Dat een auto veel geld kost, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Liters brandstof, de APK, een autoverzekering en ga zo maar door. Gelukkig zijn er ook slimme manieren om goedkoper te tanken. Deze tips helpen je.  

Ja, ik wil goedkoper tanken 

1. Tank zo min mogelijk op maandag

Maandag is een slechte dag om te tanken. Tankstation geven op deze dag meestal geen korting en het is vaak extra druk bij de pomp. Op zaterdag stunten veel tankstations juist met hun prijzen. Vul je tank dus liever op deze dag. Het is ook de moeite waard om op de prijzen in de ochtend en avond te letten. Vaak verschilt dat flink.

2. Probeer zo min mogelijk brandstof te verbruiken

Het is meer dan logisch: hoe minder brandstof je gebruikt, hoe minder vaak je hoeft te tanken. Controleer daarom regelmatig de spanning van je banden. Door te rijden op banden met de juiste spanning kun je tot wel 5% brandstof besparen. Rijd ook niet te hard en maak gebruik van de cruise-control.

3. Koop een zuinige auto

Als je op het punt staat een nieuwe auto te kopen, is het de moeite waard om te onderzoeken welke auto het zuinigst is. Let ook op het type brandstof waar de auto op rijdt. Een dieselauto is meestal voordeliger als je lange afstanden aflegt. Een hybride of elektrische auto is natuurlijk een flinke investering, maar levert je uiteindelijk alleen maar geld op.

4. Tank niet langs de snelweg

Het is geen fabel dat tanken langs de snelweg schreeuwend duur is. Uit de Nationale Tanktest 2019 van de ANWB bleek dat de 3 duurste pompen allemaal langs de snelweg staan. Woon je in de Achterhoek? Dan heb je geluk. Uit de test bleek dat je hier het goedkoopst in Nederland tankt.

Ja, ik wil goedkoper tanken

Bespaar ook geld op je autoverzekering

Geen auto mag onverzekerd de weg op, een autoverzekering is dan ook verplicht. Gelukkig hoeft het niet duur te zijn om je auto te verzekeren. De verzekeringen van InShared staan bekend als één van de voordeligste. Ben je niet tevreden over je huidige autoverzekering of ben je benieuwd of het goedkoper dan? Bereken hier dan de premie.

Geef een antwoord