Gezinsvakantie
Vrije Tijd

Geld besparen met je gezinsvakantie

948Views

Wil je dit jaar op vakantie met je gezin, maar moet je hierbij letten op je portemonnee? Dat is geen probleem. Met onderstaande tips kun je geld besparen op je gezinsvakantie, zonder dat je vakantie eronder lijdt.

1.      Reis buiten schoolvakanties

Met schoolgaande kinderen is reizen buiten de schoolvakanties lastig, maar tot die tijd is dit dé tip voor het besparen van geld op je gezinsvakantie. Ook met kinderen die naar school gaan, zijn er opties om geld te besparen. Vertrek bijvoorbeeld direct als de vakantie in jullie regio vroeg valt. Als hij laat valt, ga dan ook laat. Dit kan tot wel honderden euro’s schelen.

2.      Kies een minder toeristische bestemming

Je hoeft echt niet naar de duurste of meest populaire bestemming om het samen gezellig te hebben. Je maakt je kinderen even blij met een vakantie naar Slovenië of Duitsland. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je je uitzicht niet met duizenden andere toeristen hoeft te delen. Het is op deze bestemmingen meestal een stuk goedkoper dan in de buurt van toeristische highlights.

3.      Ga voor een goedkopere accommodatie

Een vijfsterrenhotel is natuurlijk veel duurder dan een hutje op de hei, maar er zijn ook goede middenwegen. Denk bijvoorbeeld aan stacaravans op vakantieparken, deze zijn meestal simpel, maar wel erg comfortabel. Je betaalt hiervoor stukken minder, maar hebt toch alles wat je nodig hebt.

4.      Kook zelf

Boek een accommodatie met een goede kookgelegenheid en kook zelf. Door niet iedere avond uit eten te gaan, bespaar je een hoop geld. Het blijft natuurlijk vakantie, dus hou de maaltijden lekker simpel. Broodjes knakworst of een soepje gaat er vast prima in.

5.      Doe zo lokaal mogelijk

Lokale accommodaties, restaurants en vervoer zijn stukken voordeliger dan eten in restaurantketens en het meegaan met vooraf geboekte tours. Een ander voordeel van alles zo lokaal mogelijk doen is dat je een veel beter beeld krijgt van de cultuur van het land.

Annuleringsverzekering

Niet vergeten: een annuleringsverzekering afsluiten

Is jullie budget gezinsvakantie geboekt? Een annuleringsverzekering is voor ieder vakantieganger onmisbaar. Stel dat je onverwachts niet kunt gaan door je gezondheid of dat je eerder terug moet. Staat jouw reis eenmaal vast, dan kun je hier niet kosteloos vanaf. Hoe korter je van tevoren de reis moet annuleren, hoe hoger de annuleringskosten. Deze kunnen oplopen tot maar liefst 100%.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Neem dan eens een kijkje bij InShared. Let op, een annuleringsverzekering moet altijd binnen 7 dagen na het boeken van je reis afgesloten zijn.

Geef een antwoord