voordelen wollen vloerkleed
TrendsWonen

De enorme voordelen van een wollen vloerkleed op een rijtje

1.18KViews

Vloerkleden zijn terug van (eigenlijk nooit) weggeweest! Ze zijn ontzettend hip, bieden veel voordelen en staan perfect in vrijwel ieder interieur. De meeste interieurliefhebbers kunnen dan ook niet wachten om een mooi vloerkleed aan hun interieur toe te voegen. Maar voor welk vloerkleed kies je dan? Door de groeiende vraag naar vloerkleden is er namelijk ook een heel groot verschil in materialen en kwaliteit ontstaan. In dit artikel nemen we vloerkleden van wol onder de loep. Een wollen vloerkleed biedt namelijk meer voordelen dan je ooit had gedacht. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Nooit meer koude voeten

Nu het najaar weer echt van start is gegaan, beginnen we allemaal weer langzaam de warme truien uit de berging te halen en misschien heb je zelfs al voor de eerste keer in maanden de verwarming aangezet. Hoewel de meeste mensen enorm kunnen genieten van het najaar en zich echt het prettigst voelen wanneer de temperaturen dalen en de gezelligheid begint, is er toch ook één groot nadeel aan het najaar verbonden: koude voeten. Zodra de kou op ons land neerdaalt, lijkt het alsof onze handen en voeten direct niet meer warm kunnen worden. En zodra je voeten koud zijn, is het heel moeilijk om de rest van je lichaam nog te verwarmen. Met een wollen vloerkleed is dit probleem gelukkig verleden tijd.

Wol werkt van nature warmte-isolerend. Hierdoor zal het vloerkleed altijd over een aangename temperatuur beschikken. Met dank aan een wollen vloerkleed zijn koude voeten voortaan verleden tijd. En wellicht betekent dat zelfs dat de verwarming de komende winter een tikkeltje lager mag. Beter voor het milieu én je portemonnee!

wollen vloerkleed

Geluiddempend

Woon je in een flat of appartement? Dan weet je waarschijnlijk maar al te goed hoe gehorig het kan zijn in huis. En als je niet wilt dat je (onder)buren last van je hebben, dan is het prettig om in een geluiddempende vloer én vloerkleed te investeren. Zo ontstaat er minder contactgeluid en zullen omwonenden ook minder last van voetstappen of rondrennende kinderen hebben.

Een wollen vloerkleed werkt enorm geluiddempend, waardoor deze uitermate geschikt is om bovenstaande rol te vervullen. Bovendien is het ook nog eens een prima idee om een wollen vloerkleed in de kinderslaapkamers te plaatsen. Zo hoor jij als je beneden zit helemaal niets van de kinderen boven je. Ideaal! Zo kan je heerlijk genieten van een bakje koffie of thee. Genieten van de rust na een lange dag.

Ontvlambaar en vuil werend

De meeste mensen zijn dol op de uitstraling van een vloerkleed in huis, maar zijn bang dat dit voor heel veel extra schoonmaakwerk zorgt. Het is namelijk geen geheim dat het schoonmaken van een vloerkleed een flink karwei kan zijn. Zeker bij hoogpolige vloerkleden. Gelukkig is hier bij een wollen vloerkleed geen sprake van. Deze is zelf al vuil werend, waardoor deze gemakkelijk schoon blijft. Hierdoor valt het onderhoud reuze mee en geniet je enkel van de praktische voordelen.

Wist je dat wollen vloerkleden ook nog eens geheel ontvlambaar zijn? Wol vat nauwelijks vlam, waardoor het bijvoorbeeld ook geen enkel gevaar zal opleveren wanneer je deze voor een open haard legt. Heerlijk genieten van het betoverende vlammenspel op jouw comfortabele vloerkleedje, zonder ook maar één risico te lopen.

 

Geef een antwoord