Schutting
Wonen

Alles wat je moet over schuttingen

3.77KViews

Een tuinafscheiding die in Nederland vaak gebruikt wordt, is de schutting. Door sommige mensen wordt een schutting ook wel tuinscherm genoemd. Schuttingen zorgen voor een extra sfeer en hebben een natuurlijke uitstraling dankzij de hout look. Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een schutting voor jouw tuin? Dan zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je van te voren precies weten hoe groot de schutting moet zijn, maar je moet ook goed nadenken over welke soort schutting jij wilt. Er zijn veel diverse soorten schuttingen, zo kun je gaan voor een hout beton schutting, maar ook voor een schutting van bamboe. Iedere soort schutting heeft eigen voordelen en het is handig als je weet naar welke soort schutting jouw voorkeur gaat. In dit blog vertellen wij meer over de verschillende soorten schuttingen.

Houten schuttingen

Wellicht de bekendste soort schutting, is de houten schutting. Deze schuttingen zijn gemaakt van hout en worden vaak van stevig hardhout gemaakt. Hierdoor heeft het een natuurlijke en elegante uitstraling. Maar ook kun je voor een houten schutting van grenenhout kiezen. Deze zien er net wat anders uit, maar zijn ook ontzettend stevig.

hout beton schutting

Hout beton schuttingen

Een andere soort schutting, is de hout beton schutting. Deze schuttingen worden ook van hout gemaakt. Het verschil met houten schuttingen? Houten schuttingen worden aan grenen schuttingpalen bevestigd. Een hout beton schutting wordt aan betonpalen bevestigd. Dit zorgt voor een stevig geheel dat goed bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Bamboe schutting

Een compleet andere soort schutting, is de bamboe schutting. Deze verschilt veel meer van de houten schutting dan de hout beton schutting. Bij een bamboe schutting bestaat het tuinscherm uit een stalen frame waar bamboestokken stevig naast elkaar bevestigd zijn. Dit zorgt voor een andere look dan de houten planken, maar het geeft een tuin nog steeds een mooie natuurlijke uitstraling.

Meer informatie over schuttingen

Wil je meer weten over de verschillende schuttingen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Hekwerkonline.nl. Zij bieden veel verschillende schuttingen aan en op hun website vind je meer informatie over de diverse schuttingen. Vragen? Neem contact op met hun klantenservice.

Geef een antwoord