Elektrisch fietsen populairder dan ooit
Vrije TijdZakelijk

Elektrisch fietsen populairder dan ooit

767Views

In 2013 was het aantal elektrische fietsen in Nederland nog maar 8 procent, inmiddels kunnen we stellen dat ongeveer een vierde van alle fietsen in Nederland een elektrische fiets beslaat. Een enorm aantal. De populariteit van de elektrische fiets blijft dan ook ongehinderd toenemen. Maar hoe komt dat eigenlijk? Waarom geven we massaal de voorkeur aan de elektrische fiets als vervoersmiddel en laten we hierdoor zelfs steeds vaker de auto staan? De belangrijkste redenen hebben we hieronder op een rijtje gezet!

Meer fietsen tijdens de coronacrisis

We leven nu al een jaar met uitzonderlijke vrijheidsbeperkende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Nog nooit zijn zulke maatregelen in tijden van vrijheid getroffen. Dit is voor velen van ons dan ook enorm slikken. Gelukkig heeft deze crisis niet enkel nadelige gevolgen voor de samenleving. Zo zijn veel mensen op zoek gegaan naar andere manieren om hun vrije tijd in te vullen en om wat liever te zijn voor hun lichaam. Juist nu gezondheid het allerbelangrijkste blijkt te zijn. Daardoor zien we ook dat meer mensen zijn gaan fietsen. Niet alleen om lekker te bewegen, maar ook om al die vrije uren op een andere manier in te delen.

Meer fietsen tijdens de coronacrisis betekent niet alleen dat we massaal traditionele fietsen zijn gaan kopen, maar ook de e-bike is weer enorm in trek. Hiermee kunnen eenvoudig langere afstanden worden afgelegd. Daarmee zijn ze dan ook perfect voor lange fietstochten. Bovendien zijn ze ook heel toegankelijk voor iedere leeftijdscategorie en is fietsen geheel coronaproof. Zo kan dus ook de oudere (en meest kwetsbare) generatie lekker naar buiten, zonder zich zorgen hoeven te maken over het oplopen van het coronavirus. Met trapondersteuning wordt het bovendien voor vrijwel iedereen mogelijk om lekker te blijven fietsen. Zelfs met weinig conditie of voor mensen die lichamelijk wat meer beperkt zijn.

Makkelijker pendelen van en naar het werk

Pendelen van en naar het werk is iets wat je dagelijks doet. Hoewel, misschien nu tijdens de coronacrisis wat minder. Maar na deze tijd zal dit langzaam ook weer terugkeren. Helaas betekent dit ook dat het milieu enorm belast wordt. Bovendien kost het ook nog eens extreem veel tijd. Zelfs over de meest korte stukjes doe je enorm lang als je de auto pakt. Over het openbaar vervoer nog maar te zwijgen. Wanneer je spreekt over afstanden van circa twintig kilometer dan is de elektrische fiets bijna altijd de beste oplossing.

Door de elektrische fiets te pakken vermijd je eenvoudig files. Bovendien ben je sneller dan een traditionele fiets en in sommige gevallen en bij sommige trajecten zelfs sneller dan met de auto. Hierdoor bespaar je enorm veel tijd en belast je het milieu (volgens MilieuCentraal) ook nog eens zo’n veertig procent minder.

Wil je een elektrische fiets kopen om van en naar het werk te pendelen? Houd er dan wel rekening mee dat je voor kwaliteit kiest. Met de beste elektrische fietsen weet je zeker dat je goed op de plaats van bestemming zult komen en zo min mogelijk ongemakken zult ervaren. Daarnaast is de levensduur van goed geteste elektrische fietsen doorgaans ook een stuk langer. Hierdoor heb je er langer plezier van en hoef je minder snel een nieuw vervoersmiddel te kopen. Wel zo prettig!

Geef een antwoord