waarom elektrische fiets kiezen
TrendsVrije Tijd

Een elektrische fiets? Dit is waarom je absoluut hiervoor moet kiezen!

1.37KViews

Tegenwoordig zijn elektrische fietsen niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Nederland. Overal waar je om je heen kijkt, zie je mensen fietsen op een e-bike. Het marktaandeel van elektrische fietsen is de afgelopen jaren ook flink gestegen. Er is zelfs sprake van een grote stijgende lijn als het gaat om de verkoop van elektrische fietsen. Maar hoe kan het toch dat ineens steeds meer mensen voor zo’n soort fiets kiezen? Nou, dat is helemaal niet zo vreemd, want er zitten super veel voordelen aan het hebben van een elektrische fiets. Als je nog twijfelt over de aanschaf ervan, raden wij je aan om deze blog snel verder te lezen.

Bespaar een hoop tijd

Tijdens het fietsen op een e-bike is er sprake van trapondersteuning. Dit wil zeggen dat jij je minder in hoeft te spannen tijdens het fietsen. Hierdoor is het veel gemakkelijker om langere afstanden sneller af te leggen. Op een e-bike kun je namelijk op een veilige manier 25 kilometer per uur fietsen, dat is toch een stukje sneller dan de gemiddelde 15 kilometer per uur op een normale fiets. Met een e-bike zorg je er dus voor dat je minder uitgeput bent na het fietsen en je daarbij ook nog eens sneller op je bestemming bent.

Bewust, duurzaam en voordeliger

De fiets is natuurlijk een ontzettend duurzaam vervoersmiddel. Een e-bike is daarom ook een goed alternatief voor een auto op het openbaar vervoer wanneer je niet té ver van je werk af woont. Door op jouw e-bike te stappen in plaats van in de auto zorg je ervoor dat veel minder CO2 uitgestoten wordt. Toch fijn om te weten dat je daardoor bewuster bezig bent met het milieu. Daarnaast profiteert jouw eigen portemonnee ook zeker van de aanschaf van een e-bike. Geen buskaartjes meer, geen benzine en vergeet de dure parkeerplekken niet. Bij de aanschaf van een e-bike zijn al die kosten verleden tijd!

De moderne look

Er zijn steeds veel meer soorten elektrische fietsen en dan hebben we het niet over de verschillende keuzes aan motoren. Nee, we hebben het over de look en feel van een e-bike. Tegenwoordig is de sportieve variant van een e-bike ook erg populair. Denk bijvoorbeeld aan een mountainbike met een goede motor erop.

Weet jij nu ook wel zeker dat een e-bike helemaal bij jou past? Kijk dan eerst goed naar de verschillende soorten en laat je goed adviseren voordat je er eentje aanschaft.

Geef een antwoord