Moderne-garage-roldeuren
TrendsWonen

Moderne garagedeuren

1.57KViews

Vroeger had je voor wat betreft garagedeuren in de meeste gevallen alleen keuze uit kanteldeuren. Dit waren de meest gangbare garagedeuren, omdat ze relatief gezien goedkoop in aanschaf waren en verder prima functioneren. Door de jaren heen is de bouw van woningen een stuk moderner en strakker geworden. Ook de markt van garagedeuren heeft niet stilgestaan en is meegegaan in deze trend.

Het gevolg daarvan is dat er tegenwoordig een ruim assortiment aan deuren verkrijgbaar is met een moderne en strakke uitstraling. Wanneer je voorheen altijd een kanteldeur had, en je niet op de hoogte bent van alle nieuwe soorten deuren, dan is het zeker de moeite waard om dit artikel verder te lezen. We bespreken namelijk een aantal veelvoorkomende deuren die perfect bij moderne huizen passen.

Roldeuren

Dit typedeur had je waarschijnlijk niet als eerste verwacht. Dat komt omdat veel mensen roldeuren associëren met opslagplaatsen en dat is ook terecht! In Nederland zijn er de afgelopen jaren enorm veel opslaggebouwen uit de grond gestampt waarin je tegen een relatief laag bedrag een opslagbox kunt huren die wordt afgesloten met een roldeur. Maar de roldeuren waar wij op doelen zijn van een hele andere orde en zijn niet te vergelijken met de deuren die in opslaggebouwen worden gebruikt.

Een moderne roldeur kun je om te beginnen namelijk isoleren, heeft dikkere deurbladen en is gemaakt van modern stevig materiaal. Het grote voordeel van een roldeur, is dat je de ruimte in de garage optimaal kunt benutten, omdat het deurblad zichzelf oprolt in de garagepoort. Je kunt dus zelfs het plafond in je garage gebruiken om spullen op te bergen. Maar ook als je de garage alleen wilt gebruiken om je auto en fiets in te stallen, is een roldeur een prima keuze. Omdat de deurlamellen immers verticaal worden opgerold, loop je geen risico dat het deurblad tijdens het openen van de deur per ongeluk tegen je auto aankomt. Meer weten over roldeuren? Lees dan verder op de webpagina garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/

Zijdelingse sectionale garagedeuren

Dit type deur is een variant op de verticale sectionale garagedeur. Zoals de naam al doet vermoeden worden hierbij de deurbladen zijdelings geopend. Het grote voordeel daarvan is dat je de garagedeur slechts een stukje hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Wel is het van belang dat je er rekening mee houdt dat het deurblad langs een van de zijmuren moet kunnen bewegen. Maar de ruimte die je daarmee verliest is minimaal.

Openslaande houten garagedeuren

Zoals je waarschijnlijk weet is een landelijk interieur de afgelopen jaren enorm populair geworden. Als je daar ook een fan van bent, dan vind je openslaande houten garagedeuren waarschijnlijk fantastisch! Naast het mooie uiterlijk, bieden deze deuren het voordeel dat je slechts een van de deurbladen hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Bovendien klappen de deurbladen in de meeste gevallen naar buiten toe open, waardoor je de ruimte in de garage (net zoals bij roldeuren) volledig kunt benutten.

Winadvies in

Nu je op de hoogte bent van een drietal moderne garagedeuren, raden we je aan om nog niet een besluit te nemen over het type deur dat je zou willen kopen. In plaats daarvan willen we je adviseren om bij een garagedeur bedrijf informatie in te winnen over de andere soorten deuren die verkrijgbaar zijn, de deuren in de showroom te bekijken en uit te proberen. Op die manier zie je ook gelijk hoe het materiaal er in het echt uitziet en of de gewenste deur er in het echt ook zo mooi uitziet als op een plaatje.

Garagedeuren met een loopdeur

Veel mensen weten het niet, maar een aantal soorten garagedeuren kunnen van een loopdeur worden voorzien. Dat betekent dat er in het deurblad een loopdeur wordt verwerkt. Ideaal voor als je even snel de garage in en uit wilt gaan om bijvoorbeeld je fiets te pakken of wat spullen op te bergen! Vraag tijdens je bezoek aan een speciaalzaak in garagedeuren naar de mogelijkheden om de deur van de garage van een loopdeur te voorzien.

Geef een antwoord