Een eigen bedrijf waar begin ik
TrendsZakelijk

Een eigen bedrijf: waar begin ik?

863Views

Het beginnen van je eigen bedrijf valt niet mee. Een ondernemingsplan, promotiemateriaal, financiën, wat ga je voor product verkopen? In dit artikel vind je tips voor nieuwe ondernemers. De eerste vraag is natuurlijk: wat ga je doen? Werk je idee uit en probeer een pakkende bedrijfsnaam te bedenken. Ga, als je alles zeker weet, naar de Kamer van Koophandel. Voor 50 euro leggen ze jouw bedrijf vast.

Wat ga je doen?

Weet je al waar je bedrijf in gaat handelen? Ga je herenhorloges kopen en vervolgens verkopen, kleding ontwerpen voor andere ondernemers óf je start een sieradenwebshop. Er zijn zoveel opties dat je het soms niet meer weet en dat je twijfelt over het gekozen onderwerp. Maak een ondernemingsplan en schrijf daar alles in wat belangrijk is voor de opzet van jou bedrijf. Welk doel je product of dienst gaat vervullen? Hoe dit wordt bereikt en wanneer? Stel kleinere, krachtige doelstellingen op. Dit werkt weer motiverend als je er even geen zin meer in hebt of als je er even niet in geloofd. Als je de motivatie verliest, probeer te bedenken waarom je bent begonnen. Elk begin is lastig dus het geheim is: doorbijten en hard werken.

Eigen naam

Heb je eindelijk een naam bedacht? Registreer dan als de wiedeweerga een domeinnaam en regel een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het volgende stuk gaat daar dieper op in. Als je te lang wacht loop je namelijk het risico dat iemand anders misschien met de naam ervandoor gaat. Is je bedrijfsnaam ook echt een merk? Bijvoorbeeld voor kleding? Dan kun je deze naam als merknaam laten registreren en beschermen. Dat kan via BBIE, maar daar zijn wel kosten aan verbonden. Je kan je merknaam wereldwijd laten vastleggen of in de Benelux . Overal zitten regels en kosten aan vast. Lees je dus goed in én denk na over je idee voordat je het vast laat leggen.

Schrijf je in!

Je bedrijf is geen hobby meer. Je gaat beginnen met ondernemen. Iedereen die dat doet moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Tegenwoordig maak je hiervoor online eenvoudig een afspraak, waarna je inschrijving ter plekke in een half uur geregeld is. Voor je afspraak dien je wel een inschrijfformulier in te vullen, een rechtsvorm te kiezen en je bedrijfsnaam door te geven. Regel ook vóór je inschrijving een eventueel benodigde financiering. Of je een financiering nodig hebt blijkt uit je ondernemingsplan. Een KVK inschrijving kost 50 euro.

Geef een antwoord