Nieuwe tuininrichting, waar moet ik aan denken_
TrendsWonen

Nieuwe tuininrichting, waar moet ik aan denken?

867Views

Bij een nieuwe tuininrichting is een goede voorbereiding essentieel. Nu het voorjaar steeds meer op de loer begint te liggen, begint het bij de meeste mensen toch echt wel te kriebelen om hun tuin grondig aan te pakken. Wellicht wil je dit al jaren en heb je nu eindelijk voldoende gespaard om deze droom te realiseren of wil je dit jaar juist een beginnetje maken aan jouw ontwerp. In alle situaties geldt dat je je eerst op de juiste manier moet voorbereiden en kennis moet vergaren. Ben jij klaar voor een nieuwe tuininrichting en wil je alvast wat voorbereidend werk doen? In dit artikel geven we een aantal handige tips! Nieuwe tuininrichting? Hier moet je aan denken!

Tuinmeubels kopen

Nu het nog nét geen voorjaar is, kan je zeer voordelig nieuwe tuinmeubels op de kop tikken. Doe daar dan ook zeker je voordeel mee. Deze kun je voorlopig nog even opbergen totdat ze gebruikt gaan worden, maar dan hoef je in elk geval niet de stuntprijzen te betalen die je in het hoogseizoen treft. Bedenk tevens wat voor tuinmeubilair je precies wilt aanschaffen.

Waar we vroeger allemaal een simpele tuintafel en tuinstoelen op een rijtje hadden staan, is het aanbod tegenwoordig vele malen groter. Van prachtige tuin sets tot ware loungebanken. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is al op de markt geïntroduceerd.

Bij de aanschaf van nieuw tuinmeubilair adviseren wij vooral om op kwaliteit te letten. Vaak zien we dat mensen toch overstag gaan als ze de spotprijzen van een B-merk tuinset zien. Helaas geldt meestal de stelling: goedkoop is duurkoop. Snijd jezelf daarom niet onnodig in de vingers, maar kies voor kwaliteit boven kwantiteit. Zo voorkom je dat je tuinmeubels na één seizoen al op de vuilstort liggen en ben je op de lange termijn een stuk goedkoper uit.

Tuinmeubels kopen

Schakel een expert in

Om geld te besparen zou je natuurlijk het liefst alle werkzaamheden zelf verrichten. Wanneer je echter voor een grote tuinmetamorfose kiest, mag een expert eigenlijk niet ontbreken. Deze beschikt over enorm veel kennis en ervaring om jou van het juiste advies te voorzien. Zo kunnen jullie samen een plan van aanpak maken. Bovendien wordt er rekening gehouden met jouw budget, waardoor je nooit meer kwijt bent dan je had willen uitgeven.

Natuurlijk zijn er nog altijd dingen die je zelf kunt doen. Waar je het aanleggen van borders, tegelwerk en een vijver liever aan een expert overlaat, kan jij uiteraard wel heerlijk gaan shoppen voor gave tuinmeubelen en accessoires. De expert zorgt voor de basis en jij geeft de finishing touch!

Tuinafscheiding

Naast de standaard zaken als tuinmeubelen, beplanting en bodembedekking is het ook belangrijk om over de tuinafscheiding na te denken. Een tuinafscheiding is in alle soorten en maten mogelijk. Kies je voor een natuurlijke erfafscheiding met een prachtige haag? Of kies je toch liever voor een vertrouwde schutting? Alle afscheidingen beschikken over hun eigen voor- en nadelen. Zo biedt een schutting direct privacy in de tuin, maar doet deze wel minder voor de natuurlijke sfeer in de tuin. Een natuurlijke erfafscheiding heeft echter tijd nodig om voldoende privacy te geven. Weeg alle voor- en nadelen tegen elkaar af, zodat je een weloverwogen besluit kunt maken. Vergeet ook vooral niet om te overleggen met de buren! Dit voorkomt onnodige discussies en wellicht kunnen jullie ook nog eens de kosten delen.

Met behulp van de bovenstaande tips creëer jij binnen no-time jouw droomtuin. Aarzel niet om vakmensen in te schakelen, zodat je snel van een prachtig resultaat kunt genieten!

Geef een antwoord