Sfeer in je huis verschillende soorten verlichting
SieradenTrends

Sfeer in je huis: verschillende soorten verlichting

1.41KViews

Je hebt net een nieuw huis gekocht en het eerste wat je wilt, naast het interieur, is gezelligheid. Je moet immers tot rust komen in je eigen huis. De verlichting bepaald voor een groot deel de sfeer in jouw huis. Sommige lichten zijn te dimmen met een dimmer, anderen zijn extra fel voor beter zicht. Bij het verlichten van je woning of werkplek kom je soms voor uitdagingen te staan, want: hoe zorg je dat een ruimte mooi egaal belicht wordt? Of hoe licht je je lievelingsschilderij goed uit? Goede verlichting is het begin van jouw wooncomfort en elke ruimte vraagt zijn eigen lichtsoort. In dit artikel vind je informatie over verschillende lichtsoorten. Van design verlichting tot led verlichting.

Design verlichting

Je doet je best om je huis sfeer te geven. De verlichting kan daar een grote factor in zijn. Om die reden bestaat er design verlichting. Strak ontworpen lichten die sfeer geven aan je kamer. Door het ontwerp van de lamp is het prettig om naar te kijken en past het perfect in je huis. Gelukkig zijn er verschillende soort design verlichting te krijgen. Voor ieder wat wils. Het is goed om stil te staan bij de vraag of het overal handig is om design verlichting te gebruiken. Zo wil je in de keuken goed kunnen zien wat je kookt en in de badkamer wil je duidelijk zien hoe je je opmaakt. Ga dus bij jezelf te rade welke ruimtes om wat extra sfeer vragen en bij welke ruimtes dat niet per se nodig is.

Led verlichting

LED staat voor: Light Emitting Diode.  Door de ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid en het afnemen van de markt voor gloeilampen, zijn er ook op het gebied van lampen voor in huis verschillende ontwikkelingen met LED-lampen. Dit kan een goed alternatief zijn voor een gloeilamp en spaarlamp. De lampen zijn wel minder sfeergevend dan het warme licht van de gloeilamp. Al is het zo dat de afgelopen jaren de led verlichting in een lijn omhoog zit. Door technologische snufjes kan led verlichting sfeervoller worden gemaakt. Naast dat het super duurzaam is wordt het ook nog eens bruikbaar licht door het te gebruiken in de lampen in huis. Led lampen zijn vrij prijzig vergeleken met normale gloeilampen maar het geld dubbel en dwars waard.

Halogeen verlichting

Halogeen verlichting is een variant op de traditionele gloeilamp. De lamp is net zoals een gloeilamp gevuld met gas. Aan dit gas wordt een kleine hoeveelheid halogeen toegevoegd, waaraan de lamp zijn naam ontleent. Dit gas zorgt ervoor dat de gloeidraad heter wordt dan bij een gewone gloeilamp waardoor een groter deel van de energie wordt omgezet in licht en een langere levensduur heeft dan een gewone gloeilamp. Halogeen verlichting is ongeveer 25% zuiniger dan de traditionele gloeilamp. Tegenwoordig is er ook Eco halogeen verlichting verkijgbaar welke zelfs 30% minder energie verbruikt dan de oude halogeen verlichting. Dit is uiteraard beter voor het milieu.

Geef een antwoord