TrendsWonen

De trends van 2020 op het gebied van rolgordijnen

1.16KViews

Gordijnen kunnen een ruimte maken of breken en zijn sfeerbepalend. Laat je gordijnen volledig matchen bij je interieur, of gebruik ze als contrast wat de ruimte fris, open en zelfs wat spannend maakt. Is jouw woning toe aan een make-over? Dit zijn de trends van 2020.

Rolgordijnen zijn al jaren populair in vele interieurs. En dat is niet voor niets. Deze raamdecoratie is modieus, zeer geschikt voor iedere ruimte en beschikbaar voor elk budget. Elke ruimte komt beter tot zijn recht met rolgordijnen op maat

Soorten en maten

Allereerst moet je kijken naar de inrichting van je woning. In welke stijl is je ruimte ingericht en wat voor soort rolgordijn maakt het helemaal af? Ga je voor een duorolgordijn wat prachtig staat in de woonkamer, of heeft jouw slaapkamer een kiepkantelraam en zoek je daar een rolgordijn voor.  Geef ook de juiste maten door of laat je raam inmeten. Een rolgordijn dat niet goed past is funest voor je inrichting. Je kijkt er immers dagelijks naar.

Soorten en maten rolgordijnen

Duurzaamheid

Ook bij het inrichten van je woning wil je letten op duurzaamheid. Een grote trend dit jaar zijn de ecologische rolgordijnen. Dit zijn rolgordijnen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. De productie is ecologisch verantwoord en doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de stof. De rolgordijnen zijn er in diverse kleuren, soorten en maten. De trendy kleuren van 2020 zijn opvallend en gedurfd. Ideaal voor een boost in de woonkamer. De kleuren en materialen hebben een sterke link met de natuur. De ideale kleuren zijn geïnspireerd op specerijen, kruiden en verschillende aardetinten. Als het maar warmte geeft aan de omgeving en woonkamer. Kleur is een pittige aanvulling om het tikkeltje extra te geven.

Terug naar de natuur

Spiritualiteit in samenhang met de natuur is waar de rolgordijnen trends 2020 op zijn geïnspireerd. De kleuren uit de kleurenpalet zijn afkomstig uit de natuur. Natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen. Mooie groene, beige en bruine stoffen met een spiritueel vleugje, geven het gevoel dat de twee werelden samen komen. Rust en eenvoud in de uitstraling door, op de juiste manier gebruik te maken van kleur en materiaal. Hiernaast kan het interieur worden afgewerkt met een paar mooie planten in de woonkamer, net een wandeling in de natuur.

Denk ‘smart’

Gemak dient de mens. In en om het huis willen we graag zo efficiënt mogelijk leven. Naast verlichting en elektrische apparaten als radio en tv, kun je ook je raamdecoratie ‘smart’ bedienen. Blijf lekker op je bank zitten en bedien je rolgordijn met spraakbesturing, smartphone of afstandsbediening. Valt de avond en wil je een film kijken? Dan gaat met een druk op de knop de raamdecoratie dicht. Lig je in bed en heb je geen zin om op staan om het rolgordijn te openen of te sluiten? Denk ‘smart’ en koop elektrische rolgordijnen.

 

 

Geef een antwoord