Zo geniet je ook onderweg van optimale productiviteit!
TrendsZakelijk

Zo geniet je ook onderweg van optimale productiviteit!

1.28KViews

Van kantoor naar de eerste afspraak met je klant. Opweg naar het vliegveld voor een zakelijke meeting in het buitenland. In de trein. We zijn de afgelopen jaren steeds mobieler geworden tijdens het werken. Steeds meer mensen klagen dat ze op een gewone werkdag meer aan het reizen zijn dan dat ze daadwerkelijk aan werken toe komen. Dit kan ontzettend vervelend zijn, omdat je hierdoor het gevoel hebt dat je thuis nog heel wat verloren uurtjes in moet halen. Maar zouden we die tijd onderweg niet wat nuttiger kunnen besteden? Wij denken van wel. Een tweedehands laptop kopen is natuurlijk de eerste stap naar succes. Maar dat is niet genoeg. Er zal nog meer nodig zijn om jouw productiviteit onderweg te verhogen. In dit artikel geven we een aantal slimme tips!

Voorkom pottenkijkers

Je kent het wel. Zit je net lekker in de trein op je laptop en komt er iemand naast je zitten die telkens probeert mee te kijken. Hoewel dit in de eerste plaats natuurlijk ontzettend vervelend is, kan het ook nog eens gevolgen hebben als je aan gevoelige bedrijfsinformatie werkt. In veel gevallen is het op zo’n moment natuurlijk verstandig om je buurman of buurvrouw aan te spreken, maar we weten allemaal dat dit meestal niet voldoende is.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel technische oplossingen om pottenkijkers te voorkomen. Zo kun je een privacy filter op je laptop laten installeren. Hierbij kun je instellen dat mensen vanaf een bepaalde hoek niet meer mee kunnen kijken. Alleen jij, die recht voor het scherm zit, bent in staat om de informatie te lezen en door te nemen.

Maak nooit gebruik van een openbaar wifi

Logischerwijs zal je als je gaat werken ook over een goede wifi-verbinding moeten beschikken. Op het vliegveld, in horecagelegenheden en zelfs bij het openbaar vervoer zijn er zogenaamde ‘hotspots’. Hier kun je gratis gebruik maken van het internet. Helaas is dit niet altijd even veilig. Hackers kunnen gevoelige bedrijfsinformatie eenvoudig in handen krijgen. Hierdoor staat niet alleen de reputatie van je werkgever op het spel, maar ook je eigen baan. Maak daarom nooit gebruik van een openbaar wifi-verbinding.

Het is gelukkig heel eenvoudig om zelf een beveiligde wifi-verbinding aan te leggen. Dit doe je door middel van je smartphone. Bij veel smartphones is het mogelijk om een hotspot aan te maken. Zo kun je gebruik maken van de internetverbinding van jouw smartphone. Pas wel je telefoonabonnement aan, zodat de kosten voor het internetgebruik niet uit de hand zullen lopen!

Maak nooit gebruik van een openbaar wifi

Langere batterijduur

Heb je eindelijk even tijd om onderweg te werken en is je batterij leeg. Alweer! Ontzettend vervelend. Helaas zien we dit steeds vaker bij oudere laptops gebeuren. Je zit vaker vast aan een stopcontact dan dat je echt van de flexibiliteit van je laptop kunt genieten. In dat geval kan het verstandig zijn om de aanschaf van een nieuwe of tweedehands laptop te overwegen. Maak gebruik van een goede laptop aanbieding en ervaar het verschil!

Beschik je over een nieuwe laptop en is je batterij nog steeds sneller leeg dan je zou willen? Pas dan eens de instellingen aan. Veel laptops beschikken over een zogenaamde ‘energiezuinige’ modus. Hierbij wordt de helderheid van het scherm aangepast en energieslurpende programma’s uitgeschakeld, zodat jij langer kunt werken. Ook is het mogelijk om een powerbank aan te schaffen. Zo kan je je laptop op ieder moment eenvoudig opladen.

Geef een antwoord