Creëer het terrasgevoel thuis
Vrije TijdWonen

Creëer het terrasgevoel thuis

724Views

Het zit de laatste tijd niet mee. De terrassen zijn voor lange tijd dicht geweest. Ook met de huidige versoepelingen wordt het soms lastig om dat échte terrasgevoel te beleven. De laatste tijd zijn mensen druk in de tuin bezig geweest. Het is dan zeker een goed moment om je oude tuinmeubels te vervangen. Er zijn enkele zaken die je in het achterhoofd moet houden voordat je nieuwe tuinmeubels gaat aanschaffen. Hier staan enkele belangrijke zaken op een rijtje.

De beschikbare ruimte

Een loungeset van 4 meter breed met bijpassende tafel klinkt nu al goed in de oren. Maar als je beschikking hebt tot een balkon van 2 meter breed is dat niet handig. Het is belangrijk om dus je beschikbare ruimte goed in acht te houden bij de aanschaf van je nieuwe setje. Ook moet je rekening houden met eventuele loopruimte. Als de doorgang naar andere plekken niet meer makkelijk toegankelijk zijn door het meubelstuk, dan is dat absoluut niet handig. Oriënteer dan op een kleiner model.

De prijs

Stel voor jezelf een budget op. Dit voorkomt teleurstellingen in de toekomst. Op de meeste websites kun je filteren op prijs. Doe dit vooral! Zo voorkom je verliefd te worden op een setje wat niet haalbaar is. Ben je toch nog tuinmeubels die net buiten je budget vallen? Ga dan bij jezelf na of je hier voor lange tijd blij mee zal zijn. Een cadeautje aan jezelf, voor jezelf?

Het onderhoud

Net als je tuin hebben tuinmeubels ook enige mate van onderhoud nodig. Houten meubels hebben jaarlijkse een oliebeurt nodig. Zo blijft het hout mooi en kun je een hoop ellende voorkomen. Kunststof meubels zijn als het gaat om onderhoud een stuk eenvoudiger. Met een nat doekje en wat milde schoonmaakmiddel kom je al een heel eind. Het wordt wel altijd aangeraden de meubels in de winter af te dekken. Zo bescherm je je meubels tegen weer en wind. Dan blijven ze langer mooi en bruikbaar.

Het ontwerp

Last but not least, het ontwerp van je tuinmeubels. Je wil uiteraard dat het er leuk uit ziet. Hoe zit je favoriete terras eruit? Beleef het gewoon thuis. Gelukkig heb je tegenwoordig een gigantisch aanbod in tuinmeubels. Zo is er voor ieder wat wils. Het echte terrasgevoel kun je makkelijker creëren met de tuinmeubelen bij Dutch Garden. Er is een breed scala aan ontwerpen, stijlen, kleuren en materialen makkelijk te vinden. Op naar het ultieme thuis terrasgevoel. Proost!

Geef een antwoord