Beste Gereedschap Voor De Doe Het Zelver
Vrije TijdWonen

Beste Gereedschap Voor De Doe Het Zelver

709Views

Wat is het beste gereedschap voor de doe het zelver? Dat kunnen wij je vertellen! Want als je thuis graag klust, dan is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen in huis hebt. De doe het zelver kan zijn gereedschap handig bewaren in een gereedschapskist, waarin je al je spullen bij elkaar kunt houden. Maar wat is nu het gereedschap dat niet in die gereedschapskist mag ontbreken? Wij vertellen je alles en geven je tips voor het kopen van onmisbaar gereedschap voor de thuisklusser! Lees je mee?

Handgereedschap

Handgereedschap mag niet ontbreken in je gereedschapskist! Hieronder lees je welke handgereedschappen je absoluut moet kopen als thuisklusser.

Zaag

Iedere klusser moet wel eens materiaal inkorten. Een zaag is hiervoor ontzettend handig. Je kunt een gewone hout- of ijzerzaag kopen, maar je kunt ook een zaag aanschaffen voor grotere klussen, zoals een decoupeerzaag of een verstekzaag.

Hamer

Als doe het zelver heb je natuurlijk altijd een hamer in huis. Ons advies is om twee hamers te kopen. Een kleine klauwhamer en een grotere (sloop)hamer. Je kunt ook een rubberen hamer in huis halen om iets te nivelleren.

Tang

Ga je een klus uitvoeren die iets met elektronica of sanitair te maken heeft? Dan komt een tang altijd van pas! Er zijn verschillende tangen die handig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pijpzang, een zijkniptang, een langeneustang en een combinatietang. Ook een tang voor spijkers is handig om toe te voegen aan je gereedschapskist.

Elektrisch gereedschap / Accu gereedschap

Voor de zwaardere klussen komen elektrische gereedschappen goed van pas. De volgende elektrische tools moeten alle doe het zelvers absoluut in huis hebben om iedere klus zelf te kunnen klaren!

Boormachine

Een boormachine is een handig apparaat waarmee je gaten kunt boren. Wanneer je kiest voor een schroefboormachine, kan je niet alleen gaten boren, maar ook schroeven vastdraaien. Dat is twee vliegen in één klap! Kijk wat jij nodig hebt en koop het apparaat dat daarbij past! Wij raden aan om altijd een accuboormachine in je arsenaal te hebben. Dit maakt het klussen een stuk eenvoudiger.

Schuurmachine

Ga je houten oppervlakken renoveren of aanpakken? Dan komt een schuurmachine of slijpmachine van pas. Met een schuurmachine kan je het hout glad maken, waardoor de verflaag die je daarna aanbrengt goed blijft zitten. Dit apparaat is dus een goede investering!

Afkortzaag

Een afkortzaag is ideaal wanneer je houten balken of parket mooi in verstek of in een hoek van 90 graden wil zagen. Er zijn verschillende soorten afkortzagen te koop, zoals staande modellen of modellen die op de grond staan. De prijs van afkortzagen kan behoorlijk verschillen, afhankelijk van het type zaag dat je wil kopen en de functies die de zaag moet hebben. Kijk dus welke zaag perfect aansluit op de klus die jij wil uitvoeren, zodat je zeker weet dat je de zaag goed kunt gebruiken voor het project waar je aan wil werken.

Meetgereedschap

Gereedschappen om mee te meten mogen niet ontbreken in de voorraad gereedschap van een doe-het-zelver! Doe het zelvers hebben meetgereedschap nodig om secuur te kunnen werken.

Waterpas

Met een waterpas kan je recht werken. Ga je iets ophangen? Dan helpt een waterpas je om het helemaal recht op te hangen, zodat het eindresultaat er top uitziet.

Rolmaat

Je moet altijd wel wat opmeten als je aan het klussen bent. Met een rolmaat meet je op wat de hoogte, lengte of breedte van materiaal is. Het helpt je om nauwkeurig te werken en een rolmaat is bovendien heel goedkoop. Kopen dus!

Sets

Naast alle tools die we hierboven beschreven hebben, zijn er ook een aantal sets die het werk van een klusser een stuk makkelijker maken.

Schroevendraaiers

Een set schroevendraaiers is altijd handig om te hebben. Je kunt hierbij denken aan een set platte kruisschroevendraaiers in verschillende formaten, zodat je altijd de juiste schroevendraaier bij de hand hebt.

Ringsleutels

Met een ringsleutel draai je allerlei soorten bouten in een handomdraai om. Een ringsleutel werkt nog makkelijker dan een inbussleutel, omdat je meer kracht kunt zetten. Ideaal voor in je gereedschapskoffer.

Schroeven, pluggen, spijkers, bouten en moeren

En ten slotte willen we je wijze op het belang van verschillende soorten schroeven, pluggen, spijkers, bouten en moeren voor in je gereedschapskoffer! Dit komt altijd en tijdens iedere klus van pas. Ideaal!

Geef een antwoord