Budgetproof parkeren in Rotterdam 3 tips!
AlgemeenVrije Tijd

Budgetproof parkeren in Rotterdam: 3 tips!

716Views

Parkeren in de grootste steden van Nederland kan best lastig zijn. Het is niet alleen lastig om een goed plekje te vinden, maar het kost ook nog eens klauwen vol geld als je de verkeerde keuze maakt. Budgetproof parkeren Rotterdam lijkt bijna een onmogelijke opgave. Toch is het wel degelijk mogelijk om veel geld te besparen op de parkeerkosten. Maar dan moet je uiteraard wel weten waar je op moet letten. Ben jij van plan om binnenkort een uitstapje naar Rotterdam te maken, maar wil je niet al te veel geld uitgeven aan het parkeren? Hier zijn 3 tips om budgetproof te parkeren!

1.      Kies voor onbekende parkeergarages

Iedereen herkent het wel. Zodra je een centrum inrijdt, zie je direct verschillende bordjes met parkeergarages die nabij het centrum gelegen zijn. Deze parkeergarages beschikken vaak over bekende namen en worden door werkelijk iedereen gebruikt. Vooral door mensen die niet vaak in Rotterdam komen en zo in elk geval verzekerd zijn van de beste plek. Er is echter een goede reden waarom deze parkeergarages zo duidelijk worden getoond bij het arriveren in het centrum: ze zijn ontzettend populair én dat merk je in je portemonnee. Als je niet uitkijkt ben je met gemak tientallen euro’s kwijt voor enkele uren. Dat is uiteraard zonde van je geld.

Daarom is het beter om voor een parkeergarage te kiezen die iets minder bekend is en wellicht ook iets van het directe centrum af ligt. Vaak is het dan alsnog maar een minuut of tien lopen naar het centrum toe, maar je bespaart zo wel enorm veel geld. Doe daarom voordat je naar Rotterdam vertrekt eerst goed onderzoek naar de parkeergarages in de buurt en lees eventueel reviews van mensen die je al voor zijn gegaan. Zo weet je precies wat je van de prijs kunt verwachten en waar je het beste kunt parkeren.

2.      Kies voor een P+R parkeerplaats

Een goede manier om snel en eenvoudig geld te besparen is door gebruik te maken van het OV in Rotterdam. Hierbij parkeer je je auto op een zogenaamde P+R parkeerplaats. Daarbij betaal je een x-bedrag voor een parkeerkaartje inclusief ticket om die dag met het openbaar vervoer naar het centrum af te reizen.

Aan het parkeren bij een P+R parkeerplaats zitten wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet wel aangetoond kunnen worden dat je daadwerkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum bent gereisd. Als je reis niet aan alle voorwaarden voldoet, zal je het gewone parkeertarief moeten betalen. Dit tarief kan oplopen tot circa 20 euro per dag, afhankelijk van de P+R parkeerplaats die je gekozen hebt.

3.      Parkeer in een buitenwijk

Vind je het niet erg om nog een stukje te lopen? Dan kan het een stuk voordeliger zijn om je auto in een buitenwijk te plaatsen. Dit loont natuurlijk alleen als je weet of de plaats waar je moet zijn vanaf daar relatief eenvoudig te bereiken is. Daarom is het goed om dit in elk geval van tevoren uit te zoeken.

Geef een antwoord