bamboe ondergoed
KledingModeTrends

Bamboe ondergoed: trendy en exclusief, maar ook duurzaam en comfortabel

1.85KViews

Heeft u al bamboe ondergoed in de la liggen? Duurzaam ondergoed past in een duurzame levensstijl. Steeds meer mensen willen hun levensstijl aanpassen naar een levensstijl waarin het gebruik van natuurlijke grondstoffen tot een minimum wordt beperkt om zo de aarde te sparen. Bamboetextiel is een duurzaam alternatief voor katoen: het heeft vele voordelen voor het milieu en is erg geschikt om kleding van te maken.

De voordelen van bamboe

Waar er voor de productie van katoen hele oerwouden gekapt moeten worden, is daarbij bamboe geen sprake van. Bamboe heeft een lange levensduur en groeit erg snel, namelijk een halve meter per dag. De voordelen op een rij:

  • Het neemt veel vocht op door de ronde structuur van de bamboevezels
  • Het is hygiënisch door antibacteriële kenmerken
  • Het blijft zacht aanvoelen en heeft een elegante uitstraling

Bamboetextiel uitermate geschikt als ondergoed


De ronde bamboevezels nemen bijvoorbeeld meer transpiratie op. Door de holle structuur van de bamboe-viscose vezels heeft bamboetextiel een hogere vochtabsorptie en werkt het thermo-regulerend en isolerend. Dit houdt het lichaam warm wanneer het buiten koud is en koel wanneer het warm is. Hierdoor is het ondergoed ook perfect om te dragen tijdens het sporten. Omdat de vezel gemaakt wordt in een closed-loop viscose proces, is bamboe textiel antistatisch, hypoallergeen en uiterst hygiënisch. Ondergoed wat gemaakt is van bamboeviscose zoals het merk Stormen, biedt heerlijke zachte boxers met veel draagcomfort. Dit is een exclusief en ecologisch label van M.G. van Meel, groothandel in textiel.

Sociaal- en ecologisch produceren van bamboe


Bij het verwerken van bamboetextiel tot viscosevezels wordt er steeds meer rekening gehouden met het milieu, want er wordt hard gewerkt aan milieuvriendelijke technieken. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Zo wordt er bijvoorbeeld al gewerkt met closed-loop systems waarbij de chemische afvalstoffen bij bamboeverwerking worden hergebruikt. Zo komen ze niet in het milieu terecht. Ook is het al mogelijk om gebruik te maken van natuurlijke enzymen waardoor minder schadelijke chemicaliën nodig zijn.

Waarom is bamboe textiel duurzaam?


De bamboeplant groeit heel snel waardoor de opbrengst veel hoger is dan bij katoen. Bovendien zijn er geen pesticiden nodig om insecten, virussen, onkruid of schimmels te bestrijden. Het enige wat bamboeplantages nodig hebben, is zonlicht en water. Na de oogst blijft de plant staan en gaat de groei gewoon door. Hierdoor hoeven geen bossen gekapt te worden om aan de wereldwijde vraag te voldoen zoals bij katoen. Het gewas absorbeert meer koolstofdioxide, wat een positief effect heeft op het klimaat. Tevens produceren de planten 30-35% meer zuurstof dan andere bomen.

Meer weten over bamboe textiel?


Bent u op zoek naar een exclusief merk met basics gemaakt van bamboetextiel? Of wilt u zelf een private label opzetten in ondermode? M.G. van Meel kan u hierbij helpen. Wij zijn dé groothandel voor bamboetextiel en katoenen ondermode. Wij ontwerpen, produceren en distribueren ondergoed en pyjama’s voor dames, heren en kinderen. Textiel zit in on DNA, want sinds 1953 zijn de partner voor vele grote winkelbedrijven, maar ook de kleinere winkeliers. Door de jarenlange ervaring van design tot productie en haar flexibiliteit kan M.G. van Meel lu begeleiden in het hele productieproces. Neem voor meer informatie contact op via het telefoonnummer 010 451 99 77 of mail naar info@mgvanmeel.com.

 

Geef een antwoord