Alles wat je moet weten over latex matrassen
TrendsWonen

Alles wat je moet weten over latex matrassen

1.63KViews

Latex matrassen hebben de afgelopen jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen. Indien je op zoek bent naar een nieuw matras, is het dan ook verstandig om deze optie te overwegen. Maar welke voordelen heeft slapen op een latex matras? En kunnen we die toegenomen populariteit écht verklaren? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over latex matrassen en geven we antwoord op deze vragen!

Wat is latex precies?

Voordat we de voordelen van deze matrassen verder gaan toelichten is het eerst belangrijk om meer over het materiaal te weten te komen. Want wat is latex eigenlijk precies?

Latex wordt als natuurproduct gezien. Veel mensen kennen dit matras onder de term ‘schuimrubber’. Het matras wordt vervaardigd door middel van het sap dat uit rubberbomen afkomstig is. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het is een enorm tijdrovend proces om voldoende sap uit de boom te winnen. Bovendien kan dit slechts eens per acht jaar per boom. Van dit sap kan vervolgens latex gemaakt worden.

Door dit arbeidsintensieve en kostbare proces is een latex matras direct ook een stuk duurder in aanschaf. De voordelen maken dit kostenplaatje echter meer dan goed!

Voordelen van latex matrassen

Ben je op zoek naar een veerkrachtig matras met een lange levensduur? Dan zal je al snel bij een latex matras uit komen. Maar dit zijn niet de enige voordelen van latex. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Ben je snel allergisch voor materialen of heb je direct last van huisstofmijt? Dan is een latex matras een goede keuze. Dit matras staat bekend om zijn hypoallergene kwaliteiten. Latex is van nature antibacterieel en schimmelwerend. Dit komt door de samenstelling van het matras die een minder goede leefomgeving voor schimmels en bacteriën biedt. Deze sterven vrijwel direct als ze op het matras komen. Daarnaast zijn de leefomstandigheden voor huisstofmijt ook niet ideaal, waardoor je hier veel minder snel last van hebt. Mensen met een allergie slapen dan ook niet voor niets beter op een matras van latex.
  • Latex is het perfecte materiaal voor mensen die te kampen hebben met rug- en nekklachten. De veerkracht zorgt ervoor dat het matras met iedere beweging meebeweegt. Hierdoor worden de drukpunten van het lichaam minder belast.
  • Anno 2019 speelt duurzaamheid natuurlijk ook een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Maar wist je dat je hier ook op kunt letten bij de aanschaf van een nieuw matras? Door voor een natuurproduct te kiezen, zorg je er al voor dat er minder schadelijke stoffen in de lucht komen. Daarnaast is een lange levensduur ook van essentieel belang. Indien jij minder snel toe bent aan een nieuw matras, worden grondstoffen ook minder vaak uitgeput. Met een latex matras scoor jij in elk geval enorm goed op duurzaamheid. Deze matrassen moeten minimaal 10 tot maar liefst 15 jaar meegaan!
  • Latex kan bijdragen aan de brandveiligheid in huis. Deze matrassen zijn namelijk van nature brandvertragend, waardoor een brand in de slaapkamer bijvoorbeeld minder snel kan uitbreiden.

Kortom: latex kent enorm veel voordelen en is, afgezien van het kostenplaatje, voor veel mensen het ideale matras. Test ze daarom eens uit bij een beddenspecialist en ontdek zelf de talloze voordelen!

Geef een antwoord