Acrylnagels of gelnagels
ModeTrends

Acrylnagels of gelnagels: waar kies jij voor?

2.93KViews

Verzorgde nagels zijn voor iedere vrouw een must. Nu kan je natuurlijk denken aan een sterke nagel en goed verzorgde hand, maar ook een mooie kleur nagellak of kunstnagels kunnen hieraan bijdragen. Waar we voorheen niet verder kwamen dan een leuk kleurtje is het aanbod tegenwoordig ontzettend divers. Je kunt niet alleen kiezen voor simpele nagellak, maar ook voor prachtige kunstnagels die je handen net die extra finishing touch geven. Wanneer je overweegt om kunstnagels te zetten, zal je voor twee mogelijkheden komen te staan: acrylnagels of gelnagels. Wat doe je dan? Acrylnagels kopen of ga je dan toch voor gelnagels? In dit artikel leggen we uit wat het verschil is en zetten we de voor- en nadelen van beide soorten kunstnagels voor jou op een rijtje.

Wanneer kies je voor gelnagels?

Steeds meer vrouwen kiezen voor gelnagels. Gelnagels worden vaak toegepast om eigen nagels te verstevigen. In dat geval wordt er een dun laagje gel op de nagels gebracht. Als dit uitgehard is, geniet je van stevigere en gezonder ogende nagels. Het is ook mogelijk om de nagels te verlengen. In dat geval wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde tips of sjablonen.

Het plaatsen van gelnagels is zeer eenvoudig. Op basis van jouw wensen wordt er eerst een duidelijk plan gemaakt. Dit begint altijd met het voorbereiden van de nagels. Eerst worden de vingers vetvrij gemaakt met een speciaal schoonmaakmiddel, zo kan de gel veel beter hechten. Vervolgens kunnen de nagels eventueel nog bijgevijld worden, dit is zeker van belang als je voor verlenging kiest. Nadien zal de gel op de nagel worden aangebracht. De gel wordt uitgehard onder een speciale lamp. Maar wat zijn de voor- en nadelen van gelnagels? We zetten ze op een rijtje.

Voordelen:  

  • Gelnagels zijn zacht en buigzaam. Ze hebben veel weg van je eigen nagels, maar breken veel minder snel.
  • Er is ontzettend veel mogelijk met kleuren of nail-art.
  • Gelnagels zien er veel natuurlijker uit dan acrylnagels

Nadelen:

  • Gelnagels zijn meestal minder bestand tegen stoten dan acrylnagels. Als je van jezelf weet dat je regelmatig je handen stoot of ergens langs haalt, zijn gelnagels wellicht geen goede keuze.

gel nagels

Wanneer kies je voor acrylnagels?

Bij het zetten van acrylnagels is het voornaamste doel om jouw natuurlijke nagels te verstevigen. Acrylnagels zijn zeer eenvoudig en snel te zetten. Natuurlijk moet daar wel het juiste materiaal van Easynails voor gebruikt worden. Allereerst worden de handen vetvrij gemaakt en zullen de nagelriemen teruggeduwd worden. Vervolgens worden de nagels bijgevijld, waarna de acryl gebruikt kan worden. Acryl droogt aan de buitenlucht, waardoor er geen speciale apparaten aan te pas hoeven te komen. Ook voor acrylnagels zetten we de voor-en nadelen op een rijtje.

Voordelen:

  • Acrylnagels zijn veel steviger dan gelnagels. Ze kunnen echt tegen een stootje, waardoor ze langer mooi blijven.
  • Acrylnagels genieten van een zeer lange levensduur. Zo heb je lang plezier van je nieuwe kunstnagels.

Nadelen:

  • Acrylnagels kunnen heel ‘zwaar’ en minder natuurlijk aan voelen.
  • Acrylnagels zijn niet buigzaam, waardoor ze breuken kunnen vertonen als ze worden omgebogen.
  • Het aanbrengen van acrylnagels wordt vaak vergezeld met een penetrante geur. Dit vinden veel vrouwen niet prettig. acrylnagels

Maar wat is nu de beste keuze? Dit is volkomen afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Daarnaast hangt het ook af van hoe je met de nagels omgaat. Wanneer je weet dat je je handen snel stoot, kunnen acrylnagels solaas bieden. Als je de natuurlijke uitstraling van je nagels wilt behouden, kunnen gelnagels weer de uitkomst bieden. Jouw voorkeur bepaalt!

Geef een antwoord