Rolgordijn
AlgemeenWonen

Geef een oud rolgordijn een tweede leven

2.7KViews

Van bestaande rolgordijnen het stof vervangen! Win Win voor milieu en beurs.

Het milieu staat tegenwoordig boven aan de agenda. En dat is niet voor niets. Wat heeft een rolgordijn hier nu mee te maken? Nou, elk beetje kan helpen.  Je hebt al 5 jaar rolgordijnen en de stof is niet meer helemaal van deze tijd. Toch ben je altijd erg tevreden geweest over de rolgordijnen en zou je zó weer nieuwe willen. Er zijn gelukkig steeds meer bedrijven die begrijpen dat elk stapje om klimaatverandering, hoe klein dan ook een bijdrage kan leveren. Zo ook de website rolgordijn.com . Naast een grote collectie rolgordijnen op maat, bieden zij ook de mogelijkheid om alleen de stof op maat te kopen.

Rol gordijn

 

 

 Los stof

 

Je kunt dan je bestaand systeem gebruiken en zo een leuke besparing hebben terwijl je huis weer helemaal opfleurt in de mode van deze tijd.

Waar let je op als ik het stof van een rolgordijn wil vervangen?

1: Op de eerste plaats ga je natuurlijk controleren of je bestaand systeem het waard is om hergebruikt te worden. Heb je merk rolgordijnen gekocht en zijn ze jonger dan 10 jaar met geen zichtbare schade aan het materiaal of veroudering van kunststof onderdelen, dan is deze vraag gemakkelijk met JA te beantwoorden. Heb je ooit een kant en klaar rolgordijntje in de bouwmarkt of supermarkt gekocht, dan is het zaak om goed te kijken. Deze rolgordijnen zijn op prijs gemaakt en de kwaliteit is vaak ondergeschikt aan systemen die op maat worden gemaakt.

2: Hoe zit het bestaande doek aan de buis bevestigd? In de meeste gevallen zit dit met een dubbelzijdige tape aan de buis gekleefd. Betere rolgordijnen kunnen ook buizen hebben met een zogenaamde peesgleuf. Het doek is dan eerst aan een kunststof strip gehecht welke in de buis wordt geschoven.  Het voordeel hiervan is dat het doek beter bevestigd is. Je kunt het stof bestellen met tape of een pees van 8 of 12 mm.

Buizen van rolgordijnen

 

Buizen van rolgordijnen

 

3: Welke nieuwe stof ga je kiezen? Je kunt de stoffen grofweg in drie categorieën indelen. Zo zijn  er transparante, semi transparante en verduisterende rolgordijnen of stoffen. Als je bijvoorbeeld overgordijnen hebt, kun je overwegen om voor transparante rolgordijnen of stof te gaan. Je kamer krijgt dan een heldere boost. Heb je veel last van de zon, dan is het slimmer om semi transparant te kiezen. Voor de slaapkamer is het meestal evident. Hier komt een verduisterend rolgordijn natuurlijk beter tot zijn recht. Maar als je bijvoorbeeld rolluiken hebt, hoeft dit natuurlijk niet.

Randen

Nu komt het nog aan op de rand die je aan de onderzijde wilt. Die rand is best beeldbepalend voor je interieur. Kijk hier goed naar.  Je kunt kiezen uit een aantal verschillende randen waardoor je het rolgordijn passend maakt aan jouw inrichting en het die touch geeft bij de huidige tijd.

Geef een antwoord