TrendsVrije Tijd

7 leuke dingen om te doen in de winter

2.08KViews

De koude wintermaanden zijn weer in volle gang. Wat betekent dat het om 16:00 donker is, de kaarsjes aangestoken worden en dat veel mensen de deur een stuk minder uit komen. Het is natuurlijk heerlijk om je op de bank te nestelen onder een lekker warm kleedje. Maarja iedere dag op de bank hangen verveeld natuurlijk ook. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met 7 leuke dingen om te doen in de wintermaanden.

1. Wellness

Er is niets zo lekker om tijdens koude dagen te genieten van wellness. Vooral naar de sauna is in de winter erg lekker en relaxed. Geniet naast de sauna ook van bubbelbaden, stoomcabines en een warm zwembad. Wat ook lekker is tijdens een dagje wellness is het lezen van een boek op een rustig plekje. Om daarna weer verder te gaan met wellness en helemaal zen richting huis te gaan.

2. Winter Efteling

De meeste pretparken zijn tijdens de winter voor het grootste deel gesloten. De Efteling niet. Sterker nog, zij pakken uit met de winter Efteling. Het pretpark is versierd met winterse thema’s. Zo ligt er overal nepsneeuw, staan er bomen met lichtjes, standjes met warme knakworsten, glühwein en warme chocomel. Zeker als je nog nooit bij de winter Efteling bent geweest is het een echte aanrader. Een gezellig dagje uit tijdens de winter!

Winter efteling

3. Bezoek winterberg

Houd je van snowboarden, skiën of wandelen in de sneeuw? Winterberg is al jaren een populaire bestemming voor een korte vakantie of dagje weg tijdens de wintermaanden. Met enkele uren rijden ben je al in Winterberg en kan je genieten van het prachtige sneeuwachtige heuvellandschap.

4. Gourmetten of kaasfonduen

Gezellig een avond culinair genieten. Gourmetten of kaasfonduen is erg geschikt om een avondje gezellig te tafelen. Gourmetten is niet alleen met de kerstdagen leuk, maar ook op andere winterse dagen.

5. Maak een verlanglijstje

De winter staat ook bekend om de vele aanbiedingen, waaronder Black Friday, sinterklaas-, kerst- en nieuwjaars aanbiedingen. Het is dan ook handig om een verlanglijstje te maken voordat de sale begint. Op het moment dat de sale begint kan je gaan zoeken naar de beste aanbiedingen. Het is niet alleen leuk, maar ook slim om te doen als je geld wilt besparen.

6. Dagje tv kijken op de bank

Af en toe een dagje netflixen of klassieke kerst films kijken is heerlijk. Comfortabel in je onesie op de bank onder een kleedje met je vriend(in) voor de kachel kijken naar een leuke serie of film is erg relaxed.

tv kijken

7. Winterwandeling

Tijdens de winter blijven veel mensen graag binnen vanwege de kou. Echter is het heerlijk om als de zon schijnt een winterwandeling te maken. Zeker als het gesneeuwd heeft is het prachtig en kunnen ook kinderen zich goed vermaken tijdens het wandelen. Lekker sleeën, een sneeuwpop maken of gooien met sneeuwballen. De kleinste vermaken zich wel terwijl jij tijdens het wandelen geniet van de prachtige sneeuwlandschappen en wellicht onderweg nog ergens glühwein of warme chocomel kan scoren. Denk er wel aan om je goed in te pakken voordat je gaat.

Geef een antwoord