50 plus dating
gezondheidTrends

50 plus dating: nog nooit zo populair geweest!

1.16KViews

Steeds meer 50 plussers begeven zich in de online datingwereld. Vreemd? Welnee! Door de digitale wereld is het ook voor senioren steeds eenvoudiger geworden om een online match te vinden. Waar zij voorheen, net als de jongere generaties, gebonden waren aan het zoeken van singles op openbare plekken, genieten zij momenteel van een veel makkelijkere optie. Met online daten weet je immers zeker dat je niet alleen de juiste doelgroep vindt, maar ook mensen kunt vinden die dezelfde interesses en wensen delen. Maar waarom is een 50 match eigenlijk nog specialer dan als twintigers elkaar op het web vinden? En hoe kunnen we deze onverwachte populariteit verklaren? Dat lees je in dit artikel!

Meer scheidingen dan ooit

De populariteit voor 50 plus dating is merendeels te verklaren doordat steeds meer mensen op latere leeftijd scheiden. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat één op de drie huwelijken tegenwoordig met een scheiding eindigt. Een ontwikkeling waar de meeste mensen niet al te vrolijk van worden, maar wat wel de keiharde realiteit blijkt te zijn.

scheiden

Waar mensen vroeger echt tot hun dood bij elkaar bleven, is dat tegenwoordig wel anders. Dit betekent ook dat het aantal vrijgezelle 50 plussers continu toeneemt. Bovendien wordt de bevolking steeds ouder. Waar je dertig jaar geleden al aardig oud was met 50 jaar, kom je tegenwoordig met 50 plus pas net kijken. Hierdoor verandert ook de manier waarop senioren naar hun toekomst kijken. Ze zien zichzelf bijvoorbeeld niet nog dertig tot veertig jaar alleen zijn en ondernemen daarom stappen om opnieuw de liefde te vinden. Volgens experts een goede keuze, want hoe meer matches er gevonden worden, hoe beter ouderen zich voelen. Niet alleen de welzijn verbetert, maar dit heeft uiteindelijk ook nog eens invloed op de algehele gezondheid!

 

Online daten nog nooit zo gemakkelijk geweest

Natuurlijk is de drempel om je in de online datingwereld te begeven ook steeds lager geworden. Er zijn steeds meer speciale websites beschikbaar, waarop 50 plussers de liefde van hun leven kunnen vinden. Daardoor hoeven ouderen ook zeker niet bang te zijn dat ze tussen een stel ‘twintigers’ hun match moeten vinden. Ze kunnen doelgericht op hun eigen leeftijd zoeken. Daarnaast is het tijdens het online daten ook nog eens mogelijk om potentiële matches op eventuele gedeelde interesses, wensen en persoonlijke ideeën te filteren. Hierdoor vind je eenvoudig de ultieme match!

Extra tip: wil jij je binnenkort ook in de 50 plus dating wereld begeven? Wees dan altijd eerlijk naar jezelf en de ander toe. Daten op je vijftigste is immers niet meer hetzelfde als toen je twintig was. Niet alleen het straatbeeld is veranderd, maar jij bent zelf ook enorm veranderd. Logischerwijs is je toekomstperspectief de afgelopen tijd enorm veranderd. Waar je als twintiger nog op zoek ging naar de ‘ware’ om een gezinnetje mee te stichten, is dit nu waarschijnlijk niet meer wat je wilt. Wellicht ben je helemaal nog niet toe aan een nieuwe liefde, maar wil je simpelweg een maatje om leuke dingen mee te ondernemen. Ook dat is mogelijk, maar wees hierbij wel eerlijk op jouw datingprofiel. Zo weet je zeker dat je anderen niet onnodig teleurstelt.

Geef een antwoord