5 tips waarmee jouw mooie kleding lekker lang mooi blijft
KledingTrends

5 tips waarmee jouw mooie kleding lekker lang mooi blijft

371Views

Gaan de kleuren van je favoriete trui vervagen? Verliest je spijkerbroek zijn vorm en begint je getailleerde shirt te flubberen? Dit gebeurt helaas maar al te vaak. Een kledingstuk dat je nog vele malen hoopte te dragen komt onderop de plank te liggen.

Kleding heeft altijd een levensduur en je kunt het vervagen van kleuren en gewone slijtage niet voorkomen. Wat je wel kunt doen is er zorg voor dragen dat je kleding zo lang mogelijk meegaat. Deze 5 tips helpen je je kleding langer mooi te houden.

1.     Investeer alleen in kwalitatieve kleding

Het is nu eenmaal een feit dat kleding die niet gemaakt is van kwalitatief materiaal, sneller verslijt of uitrekt. Kies je voor een kwalitatief merk zoals Kyra , dan gaat je kleding een stuk langer mee. Zij gebruiken sterke materialen, goede kleurstoffen en kwalitatieve productiemethoden. Naden en knopen laten niet los, wol gaat niet pluizen en de kleuren blijven mooi.

2.     Was je kleding minder vaak

Ook al is het heerlijk om een net gewaste trui of broek aan te trekken, wassen is niet goed voor je kleding. Daarbij is regelmatig wassen vaak niet nodig. Alleen als je kleding echt vies is, doe je het in de was. Een trui die je één dag aangehad hebt hang je beter een nachtje uit. Dat kan buiten, maar ook binnen. Je kunt hem dan de volgende keer gewoon weer aan en beschermt de levensduur.

3.     Was je kleding op de juiste manier

Het is niet alleen verstandig om je kleding minder vaak te wassen, als je wast moet je dit goed doen. En wil je lang van je kleding gebruik maken, dan hanteer je de volgende richtlijnen:

  • Was je kleding volgens de instructies op het label.
  • Doe ritsen dicht, want anders kunnen deze andere kleding beschadigen.
  • Sorteer je was op kleur.
  • Was je kleding binnenstebuiten.

4.     Doe je kleding niet in de droger

Hoe makkelijk een droger ook is, het is niet goed voor je kleding (en het milieu) om je was op die manier te drogen. Het beste hang je het gewoon uit, aan de waslijn buiten of op het droogrek binnen. Op die manier blijven je kledingstukken mooi en kunnen ze niet krimpen. Hang ze niet direct in de zon, want de zon kan je kleding verbleken.

Wollen kleding hang je niet op, maar laat je liggend drogen.

5.     Netjes bewaren

En is je kleding eenmaal schoon en droog, dan bewaar je het netjes. Vouw de kledingstukken op in de kast, maar ophangen is nog beter. Gebruik brede gewatteerde hangers en zorg voor voldoende ruimte tussen de kledingstukken. Op die manier kunnen ze ademen en haal je ze elke keer weer perfect uit de kast.

Geef een antwoord