Speelgoed online kopen? Voorkom retourneren met deze 5 tips
TrendsVrije Tijd

Speelgoed online kopen? Voorkom retourneren met deze 5 tips

417Views

We kopen met zijn allen steeds meer producten online en speelgoed is daarop geen uitzondering. Deze trend lijkt niet te stoppen en online winkelen wordt ook steeds veiliger en gemakkelijker. Uiteraard zijn er altijd risico’s, omdat je niet van tevoren ziet wat je koopt.

Gelukkig zijn er voldoende manieren waarop jij online speelgoed koopt zonder dat je van de retourprocedure gebruik moet maken. De onderstaande 5 tips behoeden je van een miskoop.

1.     Let op een bewijs van authenticiteit

Ga je voor speelgoed van een populaire officiële verkoper, zoals Nickelodeon, Barbie of Disney, dan is er altijd de kans dat je met een vervalser te maken krijgt. Speelgoed van Paw Patrol, bijvoorbeeld, is zo populair dat er meer namaakspeelgoed dan echt speelgoed aangeboden wordt.

Kies alleen producten die als official merchandise worden aangekondigd. Deze zijn duurder, maar ook van veel betere kwaliteit, mooier en duurzamer.

2.     Lees recensies door

Een andere manier waarop je kwaliteit controleert is door recensies van voorgaande klanten te lezen. Deze staan vaak al op de website zelf en dan onder het product, maar er zijn ook recensies te vinden op onafhankelijke websites.

Zoek informatie over het speelgoed en over de winkel waarbij je het wilt kopen. In de recensies vind je de echte informatie over hoe het is om het speelgoed te gebruiken en om klant te zijn bij de webwinkel.

3.     Kies alleen speelgoed met een CE-markering

Een CE-markering is een keurmerk van de Europese Unie. Speelgoed met deze markering is door een onafhankelijke instantie getest en veilig en kwalitatief bevonden. Speelgoed zonder deze markering is niet automatisch onveilig of slecht, maar je koopt het op eigen risico. Wil je voorkomen dat je moet retourneren, dan is speelgoed met een CE-markering altijd beter.

4.     Lees de productspecificaties goed door

In de productspecificaties vind je allerlei informatie over de kenmerken van het speelgoed. Je ziet waar het van gemaakt is, of het een CE-markering heeft, je vindt er informatie over de leeftijd waarvoor het geschikt is, de afmetingen en of de batterijen worden meegeleverd. Aan de hand van deze informatie beoordeel je hoe geschikt het speelgoed is voor jouw doeleinden.

5.     Lees de retourneervoorwaarden altijd eerst door

Ook al proberen we hier te voorkomen dat je je speelgoed terug moet sturen, het kan altijd gebeuren dat je moet retourneren. Misschien heb je je product defect ontvangen of valt het ondanks je inspanningen toch tegen. Het laatste wat je dan wilt is een ingewikkelde procedure.

Voordat je iets online bestelt lees je altijd de algemene voorwaarden door. Zorg ervoor dat je akkoord gaat met wat er gebeurt als je wel moet retourneren. Hoe lang heb je om dat te doen? Moet je de verzendkosten zelf betalen? Beantwoord dit soort vragen van tevoren en je zorgt ervoor dat je zorgeloos winkelt.

Geef een antwoord