Wonen

5 tips voor een badkamer make-over

1.56KViews

Als je badkamer toe is aan een goede make-over, is het verstandig dat je eerst met een goed plan op de proppen komt. Een nieuwe badkamer kost al gauw een paar duizend euro. Dat is een uitgave om niet lichtjes over te denken en je wilt je geld uiteraard goed besteden. Hierbij is het belangrijk dat je je goed oriënteert op de mogelijkheden om te besparen. Bezoek bijvoorbeeld meerdere webshops of speciaalzaken en ga na hoeveel je kwijt bent als je een aantal dingen zelf zou doen. Met een goede mix tussen professionele hulp en zelfstandigheid, blijf jij netjes binnen je budget en geniet je binnen no-time van een welverdiende spa in eigen huis.

1.         Bedenk wat écht belangrijk is

Bij een make-over denk je al snel aan een geheel vernieuwde badkamer. Dat is echter lang niet altijd nodig. Om de kosten te beperken, doe je er goed aan om eens kritisch naar de badkamer te kijken. Welke elementen zijn nu echt verouderd en wat kan nog wel een ronde mee? Bovendien zijn er een aantal zaken die de uitstraling van je badkamer direct kunnen veranderen, zonder dat je daar duizenden euro’s voor kwijt hoeft te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw luxe bad, deze zal je badkamer direct een sfeervolle en moderne uitstraling geven. Op Bubbelkoning.nl vind je de meest kwalitatieve baden tegen een scherpe prijs, zo krijg je niet alleen waar voor je geld maar geniet je ook van een geheel nieuwe sfeer in jouw badkamer. Een make-over hoeft lang niet altijd heel uitgebreid te zijn. Enkele aanpassingen zijn vaak al voldoende.

Bubbelbad

2.         Oriënteren

Om de kosten van de make-over zo laag mogelijk te houden, kan het geen kwaad om je eens goed te oriënteren bij meerdere webshops of speciaalzaken. Ook online kan je een heleboel goedkope en zo goed als nieuwe badkamerartikelen vinden. Denk bijvoorbeeld aan badkameraccessoires, verlichting en andere elementen die gewoon niet mogen ontbreken. Bovendien zie je ook nog wel eens wat acties of hoge kortingen voorbij komen. Het kan dan ook geen kwaad, om de weken voordat de make-over van start gaat, prijzen te vergelijken.

3.         Maak een plattegrond en moodboard

Vind je het lastig om te bedenken wat je precies wilt veranderen aan je huidige badkamer? Maak dan eerst een plattegrond op school en teken de huidige meubels, sanitair en badkameraccessoires in. Zo weet je precies hoe de indeling nu is. Bovendien heb je zo meer inzicht over de leidingen in de badkamer. Als je dit gedaan hebt, kan je aan de slag gaan met het maken van een moodboard. Pak er een paar woontijdschriften bij en bekijk wat jij nu echt mooi vindt. Let hierbij niet op de prijzen, maar kijk eerst eens welke kleuren en materialen jij prachtig vindt. Vervolgens plak je deze allemaal op jouw moodboard. Zo weet je precies wat je in gedachten hebt en kan je op basis van die informatie gaan shoppen.

4.         Zorg voor geschikte raambekleding

Wist je dat de raambekleding in de badkamer een zeer belangrijke rol speelt in het eindresultaat van de make-over? Net als in andere ruimtes kan raambekleding niet ontbreken en doet deze veel voor de sfeer in de kamer. In de badkamer is het natuurlijk enorm belangrijk dat de raambekleding die je kiest ook tegen vocht en water kan. Denk bijvoorbeeld aan de Shutterkoning shutters, die speciaal voor de badkamer van kunststof worden gemaakt. Deze geven de badkamer direct een zeer luxueuze uitstraling

shutters op maat badkamer

 

Geef een antwoord