autoruitfolie
TrendsVrije Tijd

5 redenen om te kiezen voor geblindeerde autoruiten

1.53KViews

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: geblindeerde autoruiten. Bij nieuwe auto’s is dit vaak al een standaard optie. Toch zijn er ook nog genoeg mensen die twijfelen over het belang van geblindeerde autoruiten. Waarom mag niemand meer in de auto kijken? Heb je al die tijd geïnvesteerd in een trendy interieur voor de auto en dan wordt het zicht geblokkeerd door autoruitfolie. Dat klinkt misschien een beetje gek. Toch zijn er meerdere redenen waarom het wel een verstandig idee is om voor deze optie te kiezen.

Misschien ken je wel al een aantal voordelen van autoruiten blinderen met autoruitfolie, maar wellicht nog niet allemaal. Wij gingen op onderzoek uit en stuitten op een verbazingwekkend aantal voordelen. Die informatie delen we hieronder. Wij geven je 5 redenen om te kiezen voor geblindeerde autoruiten.

1. Geef de auto een geheel nieuwe uitstraling

Als je kijkt naar chique voertuigen zie je vaak geblindeerde ramen. Geblindeerde ramen geven de auto iets mysterieus, een bijzonder unieke uitstraling. Wat als je dit ook in je eigen auto zou kunnen doorvoeren? Van een gewone gezinswagen tot een stoere en chique auto. Door middel van autoruitfolie geef je elke auto wat extra’s. Welke uitstraling zoek jij voor jullie wagen?

autoruiten blinderen

2. Voorkom en vertraag inbraak

Het is zeer belangrijk om je auto goed te beschermen tegen diefstal of vandalisme. Hierbij maak je meestal gebruik van dezelfde tips die gegeven worden om een woning te beschermen. Een belangrijke hierbij is dat je waardevolle spullen buiten het zicht legt. Als een inbreker onopvallend langs de auto’s loopt, probeert hij zijn oog te laten vallen op iets van waarde. Dankzij autoruitfolie is het vaak niet (of moeilijk) mogelijk om naar binnen te kijken. Het duurt de inbreker vervolgens te lang of hij wilt het risico niet nemen dat er niks in de auto te vinden is en zal zijn zoektocht vervolgen. Goed nieuws voor jou natuurlijk, maar niet voor de makkelijke prooi die hij nu in het vizier heeft.

Tevens zal autoruitfolie de auto beschermen bij een poging tot inbraak. Meestal wordt er ingebroken door het kapotslaan van een autoruit. Bij normale ruiten zullen de glasscherven vervolgens in het rond vliegen. Bij ruitfolie is dit echter niet het geval. Deze folie zorgt voor een extra laagje bescherming. Hierdoor blijven de glasscherven bij elkaar. Er kan wel een (of meerdere) barst ontstaan, maar de glasscherven vliegen er niet uit. De kans is groot dat de dief vervolgens het hazenpad zoekt.

donkere ramen

3. Voorkom slecht zicht door tegenliggers

Je rijdt rustig op een verlaten en donker weggetje. Terwijl je geconcentreerd naar de weg kijkt, flitsen de schitteringen opeens langs je ogen. Een blik in de ruit is voldoende om te zien wat er aan de hand is. Een tegenligger heeft zijn groot licht uitgezet. Hij kan hierdoor beter de weg volgen. Jij raakt verblind door de koplampen. Ieder jaar weer gebeuren er talloze ongelukken door bestuurders die verblind waren geraakt door de koplampen van iemand anders. Tegenwoordig is hiervoor een nachtbril op de markt gebracht. Deze voorkomt vervelende schitteringen. Maar wist je dat autoruitfolie dit effect ook kan veroorzaken? Ook ruitfolie vermindert de schittering tot een minimum. Zo kun je op elk moment van de dag genieten van veilige rijomstandigheden.

 

Geef een antwoord