3 tips voor een trendy en duurzaam interieur
TrendsWonen

3 tips voor een trendy en duurzaam interieur

837Views

Er is anno 2020 enorm veel te lezen over duurzaam eten en duurzame kleding, maar er is nog weinig te vinden over de wijze waarop je je interieur duurzaam kunt inrichten. We weten allemaal wel hoe we onze woning op andere manieren kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld door energie te besparen, zonnepanelen te monteren of simpelweg gebruik te maken van een warmteboiler. Maar kun je ook op het milieu letten door je interieur aan te passen? Deze vraag kunnen we enkel met een volmondig: “Ja!” beantwoorden. Een duurzaam interieur kan bovendien ook nog eens heel trendy en stijlvol zijn. In dit artikel delen we drie tips om jouw interieur eenvoudig en trendy te verduurzamen.

1.    Gebruik materialen met een lange levensduur

Vaak kiest men met het oog op besparen voor voordelige meubels en accessoires. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar deze meubels zijn wel met reden zo voordelig. Vaak bijvoorbeeld omdat er materialen worden gebruikt die niet zo lang mee zullen gaan. Het gevolg is dat je na enkele jaren alweer aan een nieuw interieur toe bent. En door continu nieuwe spullen te kopen, belast je het milieu enorm. Om nog maar te zwijgen over de extra kosten die dit met zich mee zal brengen. Maak van goedkoop geen duurkoop en kies voor materialen met een lange levensduur. Denk bijvoorbeeld aan steigerbuizen van www.tuin-bouw.nl. Deze zijn eenvoudig in gebruik, kunnen voor heel veel verschillende constructies gebruikt worden en beschikken over een zeer lange levensduur. Bovendien kunnen deze buizen eenvoudig gerecycled worden. Goed voor het milieu én je portemonnee.

Gebruik materialen met een lange levensduur

2.    Oude meubels hergebruiken

Het recyclen van oude meubels is een prima manier om je steentje bij te dragen aan het milieu. We kennen het uiteraard allemaal: na enkele jaren kun je een interieurstijl of specifiek meubelstuk gewoon zat zijn. In dat geval wil je natuurlijk het liefst naar de winkel rennen en nieuwe meubelstukken uitkiezen. Niet doen! Want zo zorg je ervoor dat het milieu door alle bijbehorende productieprocessen nog meer geschaad wordt. Bovendien kunnen oude meubels eenvoudig in een nieuw jasje worden gestoken door een nieuwe stoffering te plaatsen, de boel op te schuren en een likje verf te geven of simpelweg voor geheel andere doeleinden te gebruiken.

Wil je je oude meubels toch kwijt? Verkoop deze dan aan anderen en ga naar de kringloopwinkel voor (nieuwe) oude meubels. Zo haal je toch nog wat nieuws in huis zonder het milieu te schaden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met oude materialen zelf een geheel nieuwe meubelstuk te bouwen. Steigerbuis in combinatie met de buiskoppelingen bij Steigerpijp kunnen voor heel veel verschillende constructies gebruikt worden. Ben je handig? Dan is dit de perfecte oplossing voor een extra persoonlijk en milieuvriendelijk element in huis.

3.    Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn bij uitstek geschikt voor een duurzaam interieur. Ze geven het interieur niet alleen een zeer fijne en warme uitstraling, maar dit zijn ook nog eens zeer duurzame materialen met een lange levensduur. Kies bij voorkeur voor hout wat gerecycled kan worden. Denk bijvoorbeeld aan kwalitatief steigerhout. Steigerhout goedkoop kopen is zo gedaan en het bezorgt jouw woning direct de perfecte finishing touch. Mooier kan bijna niet!

Geef een antwoord