Online voedingssupplementen kopen
TrendsWonen

Online voedingssupplementen kopen: waar let je op?

942Views

Voedingssupplementen kom je tegenwoordig overal tegen. Bij de supermarkt,  de apotheek, drogisterij en natuurlijk online. De keuzemogelijkheden zijn enorm. Bovendien zijn er ontzettend veel verschillende producten die als een voedingssupplement worden geclassificeerd. Denk aan proteïnepoeders, sommige energiedranken, multivitaminen, vetzuren, antioxidanten, hulpmiddelen voor gewichtsverlies, enzovoorts. En gezien we tegenwoordig vrijwel alles online doen, is het niet gek dat ook dergelijke producten steeds vaker online worden gekocht. Ben jij op zoek naar voedingssupplementen en wil je graag van het gemak van het internet gebruik maken? Scroll dan gauw verder voor een aantal handige tips!

Weet welke supplementen nodig zijn

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste supplementen is het eerst verstandig om na te gaan welke je precies nodig hebt. Zeker als je online gaat kijken is het fijn als je al een keer eerder voedingssupplementen hebt gebruikt. Zo weet je zeker welke je nodig hebt en bega je in elk geval geen miskoop. Het grootste nadeel van online voedingssupplementen kopen is namelijk dat je niet zo gemakkelijk om advies kunt vragen. Doe daarom van tevoren goed research naar de verschillende mogelijkheden en lees eventueel de reviews van andere gebruikers. Zo weet je precies wat je koopt en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Weet welke supplementen nodig zijn

Er zijn ook mensen die voedingssupplementen kopen om gezondheidsproblemen op te lossen. Wanneer je denkt dat je zelf een gezondheidsprobleem hebt, adviseren wij echter om eerst advies te vragen bij een hulpverlener. Het is nooit raadzaam om jezelf een diagnose te geven. Dit kan niet alleen fout zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat een daadwerkelijke gezondheidsrisico onopgemerkt blijft. Overleg daarom eerst met een huisarts of andere hulpverlener voordat je op ‘zelfmedicatie’ over gaat.

Neem kritisch de informatie op de etiketten door

De voedingssupplementen die in de supermarkt verkocht worden, zijn hier voornamelijk neergelegd om jou over te halen om een aankoop te doen. Daarom is het belangrijk om niet op de schreeuwerige letters van het etiket te letten, maar deze zelf kritisch door te lezen. Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit meestal ook zo. Geloof bijvoorbeeld niet in zogenaamde afslankpillen waarmee je 5-10 kilo per maand verliest. Dit is enkel mogelijk in combinatie met een strikt dieet. Niet wanneer je je gewoon aan je oude voedingspatroon houdt. Geloof niet in wonderpillen.

Kies een bekend merk

Shoppen bij een online Drogisterij voor voedingssupplementen en heb je nog geen ervaring met hetgeen wat je wilt kopen? Dan is het verstandig om in elk geval voor een bekend merk te kiezen. Er zijn een aantal merken die al jaren van grote naamsbekendheid profiteren. Het feit dat ze al zo lang op de markt ‘overleven’ is een teken dat de producten goed en veilig in gebruik zijn. Zoek daarom naar producten van deze grote namen, zodat je zeker weet dat deze op de juiste manier zullen werken. Bovendien kun je ook eenvoudig contact opnemen met dit soort merken. Indien er onverhoopt toch nare bijwerkingen ontstaan, weten zij dan ook precies hoe ze jou kunnen helpen. Een prettige gedachte.

In een apotheek kan je een medewerker om hulp vragen. Online is dat lastiger. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is. Bij de meeste online drogisterijen is het mogelijk om te chatten met een medewerker, snel telefonisch contact op te nemen of simpelweg een mailtje met wat vragen te sturen. Zo weet je zeker dat je het juiste product koopt.

Geef een antwoord