3 redenen om in 2020 een warmtepomp te plaatsen
TrendsWonen

3 redenen om in 2020 een warmtepomp te plaatsen

894Views

Gasvrij wonen iets voor de verre toekomst? Welnee! Met een warmtepomp zet je snel en betaalbaar de volgende stap naar duurzaam en comfortabel verwarmd woonhuis. 3 redenen om in 2020 een warmtepomp te plaatsen.

1. Alternatief voor gas is financieel aantrekkelijk

Gasvrij wonen wordt financieel steeds aantrekkelijker. De gasprijs staat immers al jaren op rij onder druk. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze trend ook de komende tijd doorzet, gezien de stopzetting van de Groningse gaswinning en de hogere energiebelasting op gas. Het is dus zeker geen overbodige luxe om je gasverbruik terug te dringen. Met een warmtepomp wordt dit mogelijk! Hoe fijn is het om niet meer overgeleverd te zijn aan de grillen uit de gasmarkt?

2. Hogere woningwaarde dankzij efficiënte energievoorziening

Warmtepompen hebben de afgelopen jaren enorm grote stappen gezet op het gebied van efficiëntie en energiezuinigheid. Er zijn systemen in omloop die voor elke verbruikte kWh aan elektriciteit het zesvoudige (!!) aan warmte-energie terugleveren. Met zo’n efficiënte energievoorziening bespaar je natuurlijk veel op je energierekening.

Dat niet alleen, met de plaatsing van een warmtepomp investeer je tegelijkertijd in het energielabel van je woning. Een duurzaam warmtepompsysteem draagt al snel bij aan een verbetering van 1 à 2 labelstappen. Hierdoor stijgt direct de waarde van je woning.

energielabel hoger warmtepomp

3. Veel lagere carbon footprint

Een warmtepomp is tot slot ook een duurzaam verantwoorde keuze. Wie zijn woning verwarmt met behulp van een warmtepomp stoot aanzienlijk minder CO2 uit. Milieu Centraal heeft berekend dat een goed geïsoleerde woning met een warmtepomp op basis van lucht jaarlijks gemiddeld 700 kilo minder CO2 uitstoot dan eenzelfde woning met een HR-ketel op gas. Wanneer je de benodigde elektriciteit voor de warmtepomp zelf opwekt, is het mogelijk zelfs volledig CO2-neutraal te wonen.

Duurzaam én comfortabel wonen

Met een warmtepomp komt gasvrij wonen dichterbij dan je denkt. En dit alles zonder in te hoeven boeten op comfort. De tijd is nu definitief aangebroken om in een warmtepomp te investeren.

Voor meer informatie: www.gasvrij.nu

Geef een antwoord