Handige verbouwtips voor 2020
TrendsWonen

Handige verbouwtips voor 2020

983Views

2020 is weer begonnen en dat start voor veel mensen met het maken van goede voornemens. Hierbij proberen we ook onze dromen zoveel mogelijk waar te maken. Maar wat als jouw droom een grote verbouwing betreft? Een droomwoning waar het hele gezin straks profijt van heeft? Dan komt er straks een heleboel regelwerk op jouw pad terecht. Om te voorkomen dat je in de stress schiet, is het noodzakelijk dat je met een goede plan van aanpak komt. Maar waar let je dan op? Waar moet je rekening mee houden? En hoe zorg je ervoor dat de verbouwing zo min mogelijk stress oplevert? In dit artikel geven we een aantal handige verbouwtips om in 2020 jouw verbouwplannen echt te realiseren.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf duidelijk op een rijtje te zetten wat er gedaan moet worden en hoe deze verbouwing uitgevoerd zal worden. Hierbij begin je met het maken van een moodboard. Online vind je een aantal handige tools om deze zo effectief mogelijk samen te stellen. Wanneer de verbouwing het gehele gezin betreft, is het belangrijk om ieder gezinslid een eigen taak te geven. Betrek ze in het maken van een moodboard, zodat iedereen voor de volle 100% achter de verbouwing staat. Hoe ziet jullie droomwoning eruit?

Bij een goede voorbereiding hoort uiteraard ook de aanschaf van materialen en gereedschap. Zeker als je zelf een groot aandeel in de verbouwing wilt leveren is het belangrijk om over de juiste tools te beschikken. Bespaar niet op de aanschaf van hoogwaardig gereedschap. Je kunt beter gereedschap van festool kopen dan dat je straks met onpraktisch gereedschap moet werken. Zo bespaar je op de lange termijn veel tijd én geld.

festool boorhamer accu

Bekijk de indeling van het huis

Natuurlijk is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Kijk daarom goed naar de indeling van het huis en de beschikbare ruimte. Nadat je voor jezelf op een rijtje hebt gezet wat er gedaan moet worden, kun je een plattegrond gaan maken. Probeer hierin niet alleen essentiële zaken zoals meubels en stopcontacten te betrekken, maar teken ook mogelijke afmetingen in. Zo weet je straks precies hoeveel loopruimte je nog overhoudt. Soms moet je even puzzelen om tot het juiste resultaat te komen, maar nu kan het nog!

Schakel een aannemer in

In de ideale wereld zouden we het liefst de gehele verbouwing in eigen handen nemen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Niet alleen omdat we niet over de juiste kennis beschikken, maar ook omdat er gewoonweg weinig tijd is. Daarom is het verstandig om vooraf te bepalen welke klussen uitbesteedt moeten worden en welke je zelf kunt aanpakken. Blijf realistisch, met twee linkerhanden kom je immers niet ver. Schakel daarom een aannemer in, zodat je je verbouwplannen kunt bespreken en de verschillende mogelijkheden voor jezelf op een rijtje kunt zetten.

Deel de verbouwing op in stukjes

Wil je een grootschalige verbouwing aan de gehele woning uitvoeren? Probeer de verbouwing dan in stukjes op te delen. Iedereen weet dat verbouwen enorm stressvol kan zijn en ook nog eens ontzettend veel rommel kan opleveren. Bovendien kost het ook nog eens enorm veel geld. Pak daarom een zone per keer aan, zodat je altijd een plekje hebt om tot rust te komen of een gedeelte van de verbouwing kunt uitstellen tot je financieel wat ruimer zit. Je wilt immers niet met onafgemaakte verbouwingswerkzaamheden blijven zitten. Zo bespaar je jezelf een hoop stress.

Geef een antwoord