Auto ruit
AlgemeenTrends

Voorkom beslagen autoruiten met deze 5 tips

610Views

In de komende herfst- en wintermaanden krijgen we weer meer te maken met beslagen autoruiten. Dit is niet zo gek, want de lucht is veel vochtiger in deze maanden. Met de 5 handige tips hierbeneden kun je condens op je autoruiten voorkomen.

1. Boen de autoruiten

Najaar of niet, het is altijd een goed idee om de autoruiten goed schoon te maken. Hoe schoner de ruiten zijn, hoe beter je ziet en hoe veiliger je rijdt. Een andere reden om de autoruiten goed schoon te maken is dat de kans kleiner wordt dat ze beslaan. Vocht hecht zich namelijk aan vuil.

2. Stap niet met vochtige spullen in de auto

Probeer zo min mogelijk met vochtige spullen de auto in te stappen. Het vocht dat je de auto inbrengt, slaat al snel op de ruiten. Heb je toch een natte jas of paraplu bij je? Leg deze dan in de kofferbak in plaats van hem bij je te houden.

3. Gebruik een auto-ontvochtiger

Ben je al bekend met een auto-ontvochtiger? Dit is een speciaal kussentje dat vocht in je auto kan opnemen. Erg handig, want je hoeft deze alleen maar in je auto te leggen. Het kussentje doet de rest. Goed om te weten: als je de vochtvreter op de verwarming legt, is hij na een paar uur weer als nieuw.

4. Gebruik de airco

De kans is klein dat je in de herfst of winter gebruik maakt van de auto. Gek, want juist in deze vochtige seizoenen heb je veel aan dit handige snufje van je auto. De airco zorgt ervoor dat de lucht in je auto droger wordt, waardoor je binnen een paar minuten wél weer goed zich hebt. Het enige wat je hoeft te doen, is de blazers op de voorruit richten en een beetje geduld hebben.

5. Check de motorruimte

Heb je de bovenstaande tips een kans gegeven en zijn de autoruiten nog steeds beslagen? Dan is het slim om een kijkje te nemen in de motorruimte. Het kan zijn dat hier bladeren opgehoopt zijn, waardoor er niet meer optimaal lucht toegevoerd wordt. Haal de bladeren weg, dan is dit probleem zo opgelost.

Heb je al een autoverzekering?

Wat ook belangrijk is voor een veilige autorit is een autoverzekering. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Met deze verzekering weet je zeker dat je goed verzekerd bent tegen schade. Dat een goede autoverzekering geen klauwen met geld hoeft te kosten, bewijst InShared. Benieuwd? Je kunt hier gemakkelijk de premie van de autoverzekering berekenen.

Geef een antwoord