Led lamp
WonenZakelijk

Voordelen van Led TL verlichting

701Views

De hele wereld is er mee bezig; de opwarming van de aarde. Dit willen wij zoveel mogelijk tegen gaan. Gelukkig kan iedereen zo zijn steentje bij dragen, maar dan is het wel belangrijk dat je weet hoe je dat moet doen en welke dingen impact hebben op de opwarming. Veel wordt al voor ons gedaan, zoals huizen voorzien van goed isolatie waardoor de verwarming minder snel aan gaat. en er wordt natuurlijke energie opgewekt, dit wordt gedaan door middel van zonnepanelen of waterpompen. Door deze aanpassingen ben je goed met het milieu bezig, maar het nadeel is dat het veel geld kost om het aan te schaffen. Ben je op zoek naar een manier om je steentje bij te dragen die niet zo duur is? Draai dan even je lamp uit de lampenkap en bekijk welk soort lamp het is. Wanneer het een gloei- of halogeen lamp is  bespaar je niet tot nauwelijks energie. Deze lampen geven namelijk 10% licht en de rest is warmte wat ze afstoten. Led lampen daar in tegen zijn een betere optie. Deze lamp gebruikt namelijk 90% van de energie, hierdoor is de lamp veel zuiniger.

Led TL

Ledverlichting

Een makkelijke manier om je steentje bij te dragen aan het milieu is overstappen naar op led TL verlichting. Loop dus even je huis door en bekijk je lampen. De gloei- en halogeenlampen zijn het beste om te vervangen, want deze meeste stroom gaat naar de opwarming van de lamp. Ledverlichting kost wel iets meer dan de andere lampen, schrik dus niet van de prijs. Want, uiteindelijk kost de lamp minder, dit komt doordat de energie rekening lager wordt en je hoeft minder vaak op pad om een nieuwe lamp te kopen. Want led verlichting gaat langer mee dan andere lampen.

Besparen op je verwarming

Je kan makkelijk besparen op je energieverbruik. Let er goed op dat jij de verwarming uit doet als je weg gaat, want de verwarming blijft anders gewoon zijn werk doen. Dit is onnodige energie, wat uiteindelijk veel geld kan gaan kosten. Dus ga je ergens naar toe en niemand anders is thuis, zet de graden dan even wat lager!

Besparen op water

Houd jij daar ook zo van, lang onder de douche staan? Denk dan wel even goed na hoeveel dit uiteindelijk gaat kosten. Het water moet namelijk verwarmd worden, dus hoe langer jij doucht hoe meer energie er verbruikt wordt.

Geef een antwoord