Oppo A54 5G
SmartphoneTrends

Trendy en budget-friendly: Oppo A54 5G

490Views

Met de introductie van de iPhone SE 2020 bracht Apple een betaalbaar model op de markt. Met een prijs die meer dan twee keer zo laag is dan de flagships van Apple, zou je kunnen stellen dat ze een budget smartphone op de markt hebben gebracht. Toch zijn er nog altijd aanbieders die budget smartphones aanbieden voor een voordeligere prijs. Zo ook de Oppo A54 5G. Waar de iPhone al gauw tegen de 500 euro aanzit, is de Oppo al te krijgen voor minder dan 300 euro. Maar wat krijg je daarvoor terug?

Prachtige beeldweergave

Het eerste wat opvalt aan de Oppo A54 5G is het grote, 6,5” scherm. Met een indrukwekkende 90Hz is het toestel in staat om het beeld 90 keer te verversen per seconde. Hoewel veel duurdere telefoons dit tegenwoordig kunnen (of zelfs meer) is het voor een budget smartphone een aangename en verrassende toevoeging. De scherpte van het beeld kan beter maar stelt zeker niet teleur met een resolutie van 2400×1080. Ook kan het beeld een goede helderheid bereiken en presteren in zwaar verlichte omgevingen. Al met al biedt het beeldscherm een fijne ervaring, of het nou is om video’s te streamen of door social media te scrollen.

Langdurig batterijleven

Met een batterij van 5000mAh, heeft de Oppo een uitzonderlijk goede accucapaciteit. Een volledig opgeladen toestel kan ruim een dag mee en afhankelijk van het gebruik, soms zelfs twee dagen. Hiertegenover staat wel een relatief langzame oplaadtijd, met een “fast-charging” van maar 10W. Ondanks dit zal een halfuurtje aan de lader je toch al gauw een kwart van de batterij teruggeven. Mocht je toch nog verlegen zitten om meer batterijduur, niet getreurd, de Oppo beschikt over een bespaarmodus. Zo zorg je ervoor dat je nooit met een lege batterij komt te staan.

Schermafbeelding 2022-02-28 om 10.16.07

Nieuwe technologie vs. Oud en vertrouwd

De naam zegt het al, de Oppo kan gebruik maken van een 5G netwerk. Aangezien 5G nog niet universeel wordt aangeboden, loopt Oppo hiermee vooruit op de technologie. Je bent dus alvast voorbereid voor het moment dat 5G dé standaard wordt. De Oppo is daarnaast uitgerust met een USB type-C 2.0. Deze aansluiting wordt tegenwoordig door de meeste fabrikanten gebruikt en het lijkt erop dat deze niet snel zal verdwijnen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de aansluiting binnenkort al achterhaald is. Waar de Oppo een aantal nieuwe technologieën heeft toegepast in het toestel, hebben ze ook vastgehouden aan een paar “oude” specificaties. De meeste fabrikanten kiezen er tegenwoordig voor om de mogelijkheid tot een MicroSD weg te laten en modellen met verschillende opslagcapaciteiten aan te bieden. Oppo houdt vast aan de MicroSD en stelt de gebruiker in staat om de opslagcapaciteit zelf uit te breiden indien gewenst. Naast het weglaten van de MicroSD, kiezen veel fabrikanten ervoor om geen koptelefoonaansluiting in het toestel te verwerken. Oppo niet. Alle apparaten en accessoires waar een 3.5mm kabel voor nodig is, kunnen gewoon nog gebruikt worden.

Zo zie je maar weer dat een goede smartphone helemaal niet duur hoeft te zijn. Tegen een voordelige prijs heb je alles wat je maar nodig kan hebben. Kijk daarom voortaan verder dan de allerduurste modellen want wie weet vind je de perfecte smartphone voor jou juist tussen de goedkopere modellen.

Geef een antwoord