Tips voor het samenstellen van de leukste kinderkamer
TrendsWonen

Tips voor het samenstellen van de leukste kinderkamer

889Views

Met de komst van een nieuw gezinslid moet er veel geregeld worden. Verreweg het leukste deel van de gehele zwangerschap is het realiseren van een mooie kinderkamer. Hier kan je al je creativiteit de vrije loop laten en later dagdromen met het idee van jullie eigen kleintje in dit prachtige kamertje. Maar daar moet natuurlijk wel nog het nodige voor gebeuren. Want hoe kleed je zo’n kinderkamertje nu eigenlijk mooi aan? Waar moet je aan denken? Wat zijn échte musthaves voor de kinderkamer? In dit artikel geven we de nodige tips & inspiratie om je alvast een beetje op weg te helpen.

Mooi kinderbehang

Veel mensen kiezen voor het verven van de kinderkamer. Hoewel dit natuurlijk ook heel sfeervol kan zijn, gaat er nog steeds niet boven een mooi en gezellig kinderbehang. Behang kan de kamer direct opfleuren. Bovendien heb je er weinig voor nodig. Maak een statement met een opvallend behang aan één muur en je kunt de rest van de kamer sober houden. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een kamer extra sfeer te geven. Zo bespaar je uiteindelijk ook nog eens op verfspullen. Win-win!

Mooi kinderbehang

Nog nooit behangen? Geen paniek. De meeste behangsoorten zijn tegenwoordig zeer eenvoudig aan te brengen. Bovendien is er vrijwel altijd wel iemand in de omgeving die weet hoe hij of zij moet behangen. Als je het echt niet meer zeker weet, kan je natuurlijk altijd een professionele behanger inschakelen. Dit is gelukkig echter bijna nooit noodzakelijk.

Wiegje of ledikant?

Dit is misschien wel het meest gestelde dilemma als het gaat om de kinderkamer. Want kies je voor een wiegje of ledikant? En waarom dan?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat een wiegje maar tijdelijk is. Je kind groeit hier uiteindelijk uit. Bovendien wordt het ook onveilig zodra je kind zich weet om te rollen en begint met optrekken of zitten. Daardoor zal je het wiegje maar maximaal (afhankelijk van de lengte van het kind) 6 maanden gebruiken. Daarna zal je dus altijd moeten overstappen op een ledikant. Veel ouders kiezen er dan ook voor om hun kindje direct in een ledikant te leggen.

Er zitten echter ook enkele voordelen aan het gebruik van een wiegje. Zo voelen de meeste kinderen zich hier een stuk meer geborgen in. Zeker de eerste maanden. Hierdoor zullen ze over het algemeen beter slapen dan in het ledikant.

Wanneer je niet zowel een ledikant als een wiegje wilt kopen, maar wel de voorkeur geeft aan een wiegje de eerste maanden, dan kan je er ook voor kiezen om een wiegje te huren voor enkele maanden.

Zacht nachtlampje

Dit is een echte musthave in de kinderkamer. Je zal er helaas de komende maanden nog wel een aantal keer per nacht uit moeten. Er is echter niets zo vervelend als in het donker een speen zoeken of een luier verschonen. Je kunt echter ook niet direct het grote licht aanzetten, want dan loop je het risico dat je kindje te wakker wordt en daardoor weer slechter in slaap valt. Een nachtlampje met zeer zacht licht is dan ook zeker aan te bevelen.

Geef een antwoord