TrendsWonen

De Wereldbeker Tafelvoetbal

912Views

Wat is tafelvoetbal?

Tafelvoetbal is een tafelsport die losjes op voetbal is gemodelleerd. Het doel van het spel is natuurlijk om de bal in het goal van je tegenstander te krijgen. Dit kan door houten peddels te manipuleren met kleurrijke figuren erop. Hoewel er tegenwoordig veel verschillende soorten tafelvoetballen op de markt zijn, is de meest populaire variant rood of wit. Hoewel deze voetballen in een zeer grote verscheidenheid aan vormen, maten en gewichten verkrijgbaar zijn, is het belangrijkste doel om ze te hebben het plezier van het spelen. De meeste spelers geven de voorkeur aan lichtgewicht tafelvoetballen, omdat ze gemakkelijk kunnen bewegen en goedkoper zijn dan die gemaakt van zware materialen. Bij het kopen van een voetbaltafel moet u ook enkele belangrijke zaken onthouden, zoals de grootte, de hoogte en het beoogde gebruik.

Voorloper tafelvoetbal

Frankrijk is voorloper geweest als het gaat om het uitvinden van tafelvoetbal. In 1794 verbood de Franse koning Lodewijk XIV het gebruik van metalen onderdelen bij alle soorten sportactiviteiten. Dit omvatte het gooien van de bal. Als reactie hierop ontwikkelden Engeland en Duitsland hun eigen unieke tafelvoetbaluitrusting die uiteindelijk in 1797 werd gepatenteerd.

Voorloper tafelvoetbal

Internationale competities

Het was slechts een kwestie van tijd voordat deze twee landen hun krachten konden bundelen en een gemeenschappelijk doel van wereldkampioenschappen konden delen. Twee jaar later behoorden zowel Frankrijk als Engeland tot de favorieten als het ging om internationale tafelvoetbalcompetities. De wereld maakte kennis met wat de wereldbeker zou worden toen vier landen uit Europa werden gekozen om deel te nemen aan het allereerste toernooi. Sindsdien is de sport elk jaar in populariteit blijven groeien.

Accessoires

Met de groei in de sport zijn er ook verschillende tafelvoetbalaccessoires ontstaan. Enkele van deze accessoires zijn peddels, vlaggen en truien. Peddels zijn essentieel voor een goede tafelvoetbalactie. De peddels worden gebruikt voor grijpen, passen, trappen en koppen.

Uitrusting

Vlaggen en truien zijn een traditie geworden, evenals een noodzakelijk stuk uitrusting. Meedoen aan het wereldkampioenschap is bijna onmogelijk als je geen vlag of trui hebt om je land te vertegenwoordigen. Deze items zijn zeer betaalbaar voor fans. Ze zijn erg populair bij zowel jongere fans als oudere generaties, die hun steun willen betuigen aan hun favoriete team.

Snelle groei

Samengevat is tafelvoetbal een spel dat in de middeleeuwen is uitgevonden door de Fransen en Engelsen. Het was slechts een kwestie van tijd voordat het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië hun krachten zouden bundelen om het wereldkampioenschap te vormen. Elk van deze landen heeft een unieke speelstijl en elk heeft zijn eigen unieke kleuren en markeringen op hun tafel. WK 2021 staat voor de deur.

Ook in Nederland kan je op steeds meer plekken tafelvoetballen. Ze zijn vaak te vinden op kantoren, in sportkantines of bij mensen thuis in de speelkamer. Het aanschaffen van een tafelvoetbaltafel kan al met enkele drukken op de knop bij u thuisbezorgd worden. Daag je college, teamgenoot of huisgenoot uit voor een potje tafelvoetbal!

Geef een antwoord