Schoenen praktisch opbergen doe je zo!
TrendsWonen

Schoenen praktisch opbergen doe je zo!

977Views

Iedere vrouw zal beamen dat je van schoenen nooit genoeg kunt hebben. Schoenen zijn essentieel om jouw outfit mee te stylen. Dit betekent dus ook dat je heel veel verschillende paren moet hebben om verschillende combinaties te kunnen maken. Hoewel het fijn is om over een grote collectie te beschikken, kan dit ook de nodige problemen opleveren in huis. Want waar laat je toch al die schoenen? Berg je ze simpelweg op in de kast? Trap je ze uit in de gang? Of staat ondertussen de hele slaapkamer vol?

Zodra je partner écht begint te klagen over de toenemende hoeveelheid is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. En geen paniek: een schoenenkast kopen is in de meeste gevallen al voldoende. Schoenen praktisch opbergen doe je zo!

schoenenkast kopen

Ruim eerst goed op

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om goed op te ruimen. Door de jaren heen verzamel je ontzettend veel schoenen. Soms meer dan je daadwerkelijk nodig hebt. En wanneer je niks wegdoet dan is de kans groot dat sommige paren zelfs al helemaal versleten zijn of nooit gedragen worden. Zonde om die dan de nodige ruimte in te laten nemen. Zorg er daarom voor dat je enkel de schoenen bewaard die je écht gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om seizoensgebonden schoenen tijdelijk op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan teenslippers in de winter. Deze kan je gemakkelijk elders in huis opbergen. Denk bijvoorbeeld aan de zolder of in de kast. Zo geniet je direct van meer ruimte.

Handige opbergkast

Wat je ook doet, zorg er in elk geval voor dat je je schoenen altijd netjes kunt opbergen. Het is nooit een goed idee om schoenen massaal in de gang uit te trappen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het visitekaartje van je woning er rommelig uitziet, maar het creëert ook nog eens een onveilige situatie. Voordat je het weet struikel je in de vroege ochtend over een hele berg schoenen. Met alle gevolgen van dien. Ons advies is dan ook: investeer in een handige opbergkast. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel verschillende schoenenkasten verkrijgbaar. Het is zelfs mogelijk om een schoenenkast met kapstok aan te schaffen. Dat is natuurlijk helemaal handig in de gang. Zo kan je niet alleen je schoenen netjes opbergen, maar is er ook nog eens voldoende plek over voor de jassen. Win-win!

schoenenkast met kapstok

Maak een kast onder de trap

In de meeste woningen is er een loze ruimte onder de trap aanwezig. Hier kan je zeer eenvoudig een trapkast van maken. Met enkele planken en een deur maak je binnen no-time een handige opbergkast. Ideaal om schoenen in op te bergen, maar ook om bijvoorbeeld houdbare voedingswaren op te slaan. Je kunt er ook voor kiezen om hier speciale schoenenrekjes in te plaatsen. Zo blijft de kast overzichtelijk en voorkom je dat het één groot rommelhok wordt. Bovendien hou je zo zelfs wellicht wat ruimte over. Een goed excuus om toch dat nieuwe paar aan te schaffen, nietwaar?!

Geef een antwoord