Puzzelen 2020
TrendsWonen

Puzzelen: weer helemaal hot in 2020!

828Views

Tot voor kort werd puzzelen als oubollig beschouwd. Iets wat enkel werd gedaan door senioren. Jongeren moesten er niet aan denken om dit in hun vrije tijd te doen. Er zijn toch wel leukere activiteiten te bedenken? En toen kwam de coronacrisis. Mensen zaten massaal aan huis gekluisterd. Dat zorgde er voor dat ‘ouderwetse’ hobby’s weer werden opgepakt. En dan met name puzzelen. Puzzels kopen bij legpuzzels.nl is populairder dan ooit. De legpuzzel voor volwassenen is met een ware revival bezig. En dat is maar goed ook, want puzzelen kent ontzettend veel voordelen. Toe aan wat hersengymnastiek en weet je niet wat je met je vrije tijd moet doen? Wij geven enkele redenen om de puzzels er weer eens bij te pakken!

Fijne tijdsbesteding

Door de coronacrisis is de kans groot dat we de aankomende winter voornamelijk aan huis gekluisterd zitten. En waar we in het voorjaar nog konden genieten van de opwarmende buitenlucht, lijkt het nu iedere week guurder te worden. Best wel saai om dan natuurlijk de hele dag voor de televisie of op de bank te hangen. Daarom is het prettig om over een fijne tijdsbesteding te beschikken.

En wie heeft er nou geen mooie nostalgische gevoelens bij die zondagmiddagen bij je grootouders thuis? Met z’n allen om de eettafel op zoek naar dat éne stukje. Een puzzel 1000 stukjes voor volwassenen was iets waar jullie je hand niet voor om draaiden. Waarom dit gevoel dan niet nabootsen in eigen huis? Leg een grote puzzel op de eettafel, roep ieder gezinslid naar beneden en ga samen aan de slag. Zo ben je al gauw een middag vol plezier verder. De ietwat oubollige spellen zijn soms nog leuker dan de moderne varianten.

puzzel 1000 stukjes voor volwassenen

Geheugen trainen

Ben jij iemand die werkelijk altijd wat vergeet? Die negen van de tien keer zonder sleutel de deur uit stapt? Bij de kassa ontdekt dat ze haar pinpas is vergeten en pas na de verjaardag van haar beste vriend ontdekt dat ze hem nog had moeten feliciteren? Dan is het hoog tijd om je geheugen eens flink te trainen. En dat betekent oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Een van haasteren puzzel 1000 stukjes kan jou hier enorm bij helpen.

Tijdens het puzzelen moet je continu onthouden welke stukjes je al gebruikt hebt, welke je al aan elkaar geprobeerd hebt, enzovoorts. Hierdoor train je onbewust je geheugen. Bovendien zal je tijden het puzzelen beide hersenhelften aanspreken. Het linker hersenhelft voor het analytische vermogen. En het rechter hersenhelft voor de creativiteit en om de afbeelding in je hoofd alvast tot leven te brengen. Doordat beide hersenhelften worden gebruikt, ontstaan er nieuwe verbindingen wat het vermogen om te leren en te onthouden doet verbeteren.

Even uit de drukte stappen

Vandaag de dag is bijna iedereen druk. Alle ballen in de lucht houden is anno 2020 moeilijker dan ooit. We vragen onbewust steeds meer van onszelf. Hierdoor is het soms lastig om even op de pauzeknop te drukken en tot rust te komen. Wel heel belangrijk. Doe je dit niet, dan loop je het risico overspannen te raken. Het is niet voor niets dat zoveel mensen kampen met een burn-out. Door even uit de drukte te stappen, de pauzeknop in te drukken en je enkel te focussen op die grote puzzel 5000 stukjes ravensburger, zorg je ervoor dat je lichaam en geest tot rust kunnen komen. Zo kan je er de rest van de week weer tegenaan.

Geef een antwoord