Nieuwe trends op kledinggebied
ModeTrends

Nieuwe trends op kledinggebied

1.11KViews

Als er één branche trendgevoelig is, dan is het natuurlijk wel de modebranche. Het lijkt soms wel alsof er tegenwoordig 52 seizoenen zijn. Iedere week is er wel iets anders in. Het is daarom goed om eens te kijken naar een aantal trends die wel wat langer zullen blijven bestaan. Een goed voorbeeld is de schapenvacht van vilt. Dit is typisch zo’n trend die niemand aan zag komen, maar die het nu wel heel erg goed doet. Wat zijn nog meer goede voorbeelden van trends die ook iets voor jou kunnen zijn voor de komende periode?

Nieuw van nieuw

Een trend die in opkomst is, is nieuw van nieuw. Dit zijn nieuwe items uit vorige collecties die overgebleven zijn. Vroeger stond dit ook wel bekend als restpartijen. Die partijen zijn tegenwoordig goud waard voor moderne designers. Die hebben daarmee namelijk de grondstof in handen voor exclusieve en beperkte collecties. Door de items te verknippen en vermaken kan je allerlei nieuwe creaties maken. Wanneer jij dus echt iets aparts zoekt, dan is het zeker aan te raden om je op deze designers te richten. Dit zijn de modehuizen waar je vindt wat je zoekt in de moderne vorm.

Nieuwe materialen ontdekken

Een andere trend die al wat langer gaande is, is die van de nieuwe materialen. Stoffen en massaproductie zijn allemaal niet zo hip meer. Mede ook omdat deze niet zo duurzaam blijken te zijn. Wanneer je dan voor natuurlijke materialen kiest, is dat natuurlijk een ander verhaal. Daarnaast is ook het recyclen in de kleding meer en meer gebruikelijk. Leer van GFT-afval is bijvoorbeeld heel normaal geworden. Dit zijn dus ook allemaal zaken waar jij je slag mee kan slaan. Alleen al om die reden is het interessant om te kijken wat er allemaal in de rekken hangt momenteel.

Zelf aan de slag

Heb je nog allerlei items in de kast hangen? Dan kan je ook zelf eens kijken wat je hier allemaal mee kunt. Bedenk je bijvoorbeeld eens dat de print met een merknaam helemaal weer hip is tegenwoordig. Bovendien kan je als je handig bent bijvoorbeeld zelf ook aan de slag gaan met de trend van het verknippen en vermaken. Ook dat kan je dus weer wat nieuws opleveren in je kledingkast. Natuurlijk mis je dan alleen wel de sensatie van het kopen. In dat opzicht is dus misschien een andere optie aantrekkelijker om voor te gaan.

Kijken naar de fashionweek

Wil je nu echt eens weten waar je je slag op kan slaan? Dan is het slim om fashionweek te volgen. Daar krijg je een goed inzicht van alles wat er op dit moment in de wereld van de mode speelt. Zo ben je direct bij en kan je op een gemakkelijke manier zorgen dat je er ook de komende periode gewoon hip bij loopt. Wil je het allemaal echt van dichtbij meemaken? Zorg dan wel dat je er tijdig bij bent. Het is vaak al snel zo dat alles is uitverkocht en je een stream moet volgen.

Geef een antwoord