minimalistische sieraden
SieradenTrends

Minimalistische sieraden: dé trend van dit moment

1.96KViews

Minimalistische sieraden zijn dé trend van dit moment. De afgelopen jaren hebben we steeds vaker het woord ‘minimalisme’ voorbij horen komen. Zo gaan steeds meer vrouwen aan de slag met het minimaliseren van hun kledingkast, werken we aan een minimalistische woonstijl en proberen we bewuster aankopen te doen. Minimalisme is hot, zeker als het om sieraden gaat. Subtiel een finishing touch geven aan jouw outfit? Minimalistische sieraden zijn het antwoord! Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en hoe je deze combineert? Lees dan snel verder.

Wat zijn minimalistische sieraden?

Bedoelen we met minimalistische sieraden dat je deze niet meer met elkaar mag combineren? Niet per se, het is juist heel mooi om minimalistische sieraden met elkaar te combineren. Met minimalisme in sieraden bedoelen we vooral de uitstraling van het sieraad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dunne armbandjes, kettingen of fijne oorbellen. De sieraden komen niet schreeuwerig over, maken geen duidelijk statement, maar geven iedere outfit wel een ware finishing touch. Dat is de kracht van minimalistische sieraden.

wat zijn minimalistische sieraden

Veelzijdig

Dit is direct het grootste voordeel van minimalistische sieraden. De reden waarom steeds meer mensen kiezen voor minimalisme in hun sieraden: de enorme veelzijdigheid. Iedere outfit vraagt om een andere finishing touch. Op sommige dagen wil je uitpakken en een statement maken, op andere dagen hou je het liever subtiel en verfijnd. Dit kan betekenen dat je een overvolle sieradenla in huis hebt en slechts enkele stuks dagelijks gebruikt. Hartstikke zonde natuurlijk en bovendien ook nog eens helemaal niet nodig! Minimalistische sieraden zijn de perfecte toevoeging aan iedere outfit. Een subtiel, soms wat eenvoudig, sieraad kan heel veel doen voor een alledaagse outfit.

Minimalistische sieraden combineren

Less is more, dat is een uitspraak die vaak gebruikt wordt bij het combineren van sieraden. Je zou verwachten dat dit juist bij minimalistische sieraden het geval is. Toch zien we dat het combineren van minimalistische sieraden juist aangemoedigd wordt. Juist door de verfijning en subtiliteit van de sieraden, kan het geen kwaad om meerdere combinaties te maken. Maar hoe doe je dat dan? Wij geven enkele tips:

  • Hou je toch van iets opvallends om je outfit mee compleet te maken? Wil je niet geheel afstappen van het minimalisme? Schaf dan een bedelarmband kind aan. Dit is een bedelarmbandje met bedeltjes voor jouw kinderen. Niet alleen een zeer persoonlijk sieraad dus, maar ook nog eens enorm stijlvol en minimalistisch. Kies voor dunne, mini bedeltjes om zo in de minimalistische stijl te blijven en tevens een eyecatcher in je bezit te hebben!

bedeltjes

  • Combineer minimalistisch met doorsnee sieraden. Heb je een groot horloge? Of draag je misschien wel een opvallende trouwring? Combineer deze dan met enkele minimalistische sieraden. Zo maak je de look helemaal af en hou je het toch subtiel. Door verschillende soorten sieraden met elkaar te combineren, zal je zien dat ze elkaar gaan versterken. Hierdoor geniet je van een geweldige, stijlvolle uitstraling met een subtiele twist.
  • Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren en materialen. Bij minimalistische sieraden is alles mogelijk!

Geef een antwoord