lekker in je vel met nieuwe fiets
TrendsVrije Tijd

Lekker in je vel met een nieuwe fiets

2.5KViews

Wanneer jij je niet lekker in je vel voelt, heeft dit zijn weerslag op alles wat je onderneemt. Je voelt je lusteloos, geen zin om iets te doen en jouw prestaties op het werk lopen terug. Iedereen is er gebaat bij als je je lekkerder in je vel voelt, maar hoe doe je dat?

Lekkerder in je vel voelen begint bij jezelf. Vaak hebben mensen in de winter last van neerslachtigheid en een lusteloos gevoel. Ze voelen zich niet fit. Dit komt voornamelijk door te weinig lichaamsbeweging en buitenlucht. In de zomermaanden besteden we heel wat uurtjes in de zon en ondernemen we veel vaker sportactiviteiten. Niet gek dan ook dat we ons veel fitter voelen in de zomer. Maar waarom is dit dan niet mogelijk in de winter? In dit artikel vertellen we hoe jij je lekker in je vel kunt voelen door simpelweg een nieuwe fiets aan te schaffen.

Fietsen is gezond

Nederland staat wereldwijd bekend als fietsland. Amsterdam is zelfs uitgeroepen tot ‘Bicycle capital’. Al vanaf jongs af aan komen we in aanraking met de fiets. Veel mensen maken dan ook gebruik van dit fijne vervoersmiddel. Een fiets kopen doe je echter niet alleen om je gemakkelijker van A naar B te verplaatsen, maar ook om meer te bewegen. Vaak stoppen mensen met fietsen wanneer ze hun autorijbewijs hebben gehaald. In de auto zit je lekker droog en kan je veel langere afstanden afleggen, dat is een feit. Toch zorgt dit er wel voor dat onze gezondheid achteruit gaat. Fietsen is naast een fijn vervoersmiddel ook nog een ontzettend gezond.

fiets kopen

Tijdens het fietsen bouw je conditie op, geniet je van de buitenlucht en verbrand je extra calorieën. Daarnaast is het ook nog eens zeer goed voor het milieu. Als meer mensen op de fiets naar het werk of de school zouden gaan, zal de CO2 uitstoot in ons land drastisch verlagen. Genoeg redenen dus om een fiets aan te schaffen.

Lange afstanden? Geen probleem?

Veel mensen komen met het argument dat ze niet op de fiets naar het werk kunnen omdat ze simpelweg een te lange afstand moeten afleggen. Ook dit hoeft echter geen probleem te zijn. Wanneer je wilt denken aan het milieu en lekkerder in je vel wilt zitten, bestaan er altijd goede alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een e-bike, dit is een elektrische fiets die het mogelijk maakt om binnen korte tijd lange afstanden af te leggen. Maar is dit wel zo gezond? Jazeker!

Ook op een e-bike kom je lekker in beweging. Daarnaast geniet je van de buitenlucht, waardoor je lichaam meer vitamines opneemt. Hierdoor voel je je snel een stuk fitter en voorkom je ergernissen in de file van en naar het werk. Lange afstanden? Dat is geen enkel probleem meer dankzij de e-bike.

e-bike

Plan vaste fietstochtjes in

Wanneer je besluit om fitter te worden, is het belangrijk dat je voldoende in beweging komt. Een fiets kan je hierbij helpen, maar dan moet je hem natuurlijk wel gebruiken. Hierbij maakt het geen verschil of je van een elektrische fiets of gewone fiets gebruik maakt. Dat is dan ook direct het grootste struikelblok van de meeste mensen. Plan daarom vaste fietstochtjes in en stimuleer jezelf om in beweging te komen. Reis je elke dag met het openbaar vervoer? Pak dan de fiets naar het treinstation. Kleine stukjes tellen ook mee. Ieder tochtje helpt als je lekkerder in je vel wilt komen.

Geef een antwoord