Kledingtrends op scholen
Trends

Kledingtrends op scholen

1.21KViews

Kledingtrends verspreiden vaak razendsnel door de Nederlandse scholen. Zo zijn er maar al te vaak trends te zien die binnen een mum van tijd overal worden gedragen. Jongere mensen blijken deze trends toch vaak sneller op te pakken en vinden het mogelijk ook belangrijk om de laatste trends te dragen. Maar wat zijn nu de trends van afgelopen jaren geweest op scholen in Nederland? En mag je als leerling altijd alles wel dragen wat je wilt? Je leest het hier!

Pas op met kledingtrends

Als leerling op een middelbare school of een andere school in Nederland, is het handig op op te letten wat je zoal draagt. Veel kleding trends zullen waarschijnlijk geen probleem zijn. Zo kun je veel sneakers, truien, vesten en broeken gewoon dragen. Ook als ze iets afwijken van de ‘normale’ kledingstukken. Maar sommige kledingtrends kun je misschien beter vermijden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat kleding met kwaadwillige teksten een trend worden. Denk aan t-shirts met schokkende teksten erop zoals scheldwoorden of andere rare uitdrukkingen. Dit soort kleding is bijna nooit toegestaan op school, en om problemen te voorkomen kun je dit dan ook beter niet dragen.

Heb je in plaats van een normale les, huiswerkbegeleiding? Dan is het vaak mogelijk om wat losser te zijn in de kleding die je draagt. Bijles wiskunde of bijles in een ander vak is vaak in situaties met minder mensen. Daardoor zijn de lessen die je krijgt veel persoonlijker, en zijn de regels ook minder streng. Daardoor is het mogelijk om meer je eigen gang te gaan met de kleding die je draagt. Zo is het prima mogelijk om een pet te dragen die momenteel een trend zijn. Of een leuke zonnebril op te zetten die op dat moment in de mode is.

Kledingtrends van dit moment

Op dit moment zijn er veel trends te zien op de scholen in Nederland. Op het gebied van sneakers, zijn de sneakers van Adidas populair. Denk hierbij aan de Superstars en de Stan Smiths. Deze schoenen zie je al een tijdje veel terug en lijken ook niet in populariteit af te nemen. Mogelijke oorzaak van het succes van deze sneakers is dat ze er stijlvol uitzien, maar toch ook betaalbaar zijn. Het zijn schoenen die je makkelijk even aantrekt zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken dat ze vies worden of verslijten. Ze zijn makkelijk schoon te maken en niet al te duur.

Daarnaast zie je op het gebied van broeken veel jeans en andere broeken waarbij er gaten in zitten. Dit was vroeg misschien niet denkbaar, maar is vandaag de dag zeer populair. De gaten in broeken lijken ook steeds groter te worden, waarbij niets te gek lijkt te zijn.

Ten slotte worden er veel oversized hoodies gedragen. Dat zijn hoodies die met opzet een model hebben wat erop lijkt dat het iets groter is dan eigenlijk nodig is. Het geeft een erg trendy look en is dan ook erg populair op dit moment.

Kledingtrends zijn dus in grote mate te zien op de Nederlandse scholen. Van Adidas sneakers tot aan opengescheurde broeken. Je kunt het zo gek nog niet bedenken en het lijken al snel trends te worden. De trends worden snel opgepikt door de gemiddelde leerling en deze trends volgen elkaar ook in snel tempo op. Leerlingen blijken het dus leuk te vinden om er mee bezig te zijn en er leuk uit te zien. Echter moet er rekening mee gehouden worden dat de kledingtrends wenselijk zijn op school. Sommige kledingstukken kun je maar beter bewaren voor privésituaties.

Geef een antwoord