ModeSieradenTrends

Is een smartwatch echt nodig of een traditioneel horloge goed genoeg?

1.26KViews

Regelmatig zie je de smartwatch van Samsung voorbijkomen. Er gaat geen moment meer voorbij zonder dat er wordt gevraagd of je geïnteresseerd bent in deze moderne horloges en dat heeft een reden: je kunt er namelijk alles op aansluiten om jezelf van veel gemakken te voorzien. Jouw berichten, hartslag en stappen worden eenvoudig weergegeven op jouw pols. Maar is de smartwatch dan echt zoveel beter of kun je net zo goed voor een traditioneel horloge gaan om de tijd te kunnen zien?

Een smartwatch van Samsung helpt jou gezond leven

Een smartwatch van Samsung is een leuk apparaat, welke meer doet dan alleen de tijd aangeven. Als je jouw telefoon erop aansluit, zie je namelijk alles. Voor mensen die fit willen worden, kan het een goede uitkomst zijn. Je ziet in een oogopslag hoeveel stappen je op een dag hebt gedaan en de hoeveelheid calorieën die je hiermee hebt verbrand. Ook kun je jouw hartslag in de gaten houden tijdens het bewegen, zodat je voor jezelf uiteindelijk een gezondere levensstijl aan kunt meten. Je kunt alle metingen direct naar jouw telefoon doorsturen om een goed beeld te krijgen per dag of een andere periode.

Ook op de fiets wordt het eenvoudiger

Een smartwatch van Samsung kan daarnaast berichten openen en lezen, de telefoon voor je opnemen of zelfs foto’s maken. Je hoeft daarom niet meer continu met jouw telefoon in je handen te lopen om te zien wie jou probeert te bereiken. Sinds de nieuwe telefoonwet voor het gebruik van een telefoon op de fiets kan dit een hele uitkomst zijn. Als je jouw telefoon opneemt met je horloge moet je er echter wel voor zorgen dat je oortjes in hebt. Een horloge kan namelijk geen geluiden geven met betrekking tot de oproepen. Zolang je dit hebt, hoef je geen telefoon meer te pakken.

Een traditioneel horloge aanpassen aan jouw persoonlijkheid

Toch kan een traditioneel horloge ook voldoende uitkomsten bieden. Een traditioneel horloge is in veel verschillende modellen en kleuren te vinden. Zo kun je dit uurwerk geheel aan jouw persoonlijkheid aan stijl aanpassen. Denk daarbij aan een leren bandje of juist eentje van metaal, maar ook zwart, zilver of juist een felle kleur. Alles is mogelijk als je gaat kijken in een winkel of webshop. Ook zijn er voldoende mogelijkheden als je gaat kijken naar de grootte van het uurwerk zelf. Je kiest daarom altijd een horloge die geheel aan jouw wensen aansluit.

Een traditioneel horloge aanpassen aan jouw persoonlijkheid

Nieuwe varianten van de smartwatch kennen meer keuzes

Dit was bij een smartwatch van Samsung in eerste instantie wel anders. Deze smartwatch kwam namelijk maar in een kleur. Hier is de afgelopen jaren verandering in gekomen. Waar de band eerst nog van siliconen was, komen er steeds meer modellen waar je ook een stalen band hebt. Bij deze modellen heb je dus ook de mogelijkheid om hem meer aan te laten sluiten bij jouw persoonlijkheid, maar dan met meer mogelijkheden op een apparaat. Daarbij is het steeds vaker in te stellen om in plaats van een digitale klok terug te gaan naar een analoge variant, zodat je het gevoel krijgt dat je naar een traditioneel horloge aan het kijken bent.

Bekijk zelf of een smartwatch beter bij jou past

Of een traditioneel horloge onderdoet ten opzichte van een smartwatch van Samsung hangt echter af van jouw persoonlijke smaak. Lang niet iedereen ziet de meerwaarde van een smartwatch en dat is ook niet nodig. Iemand die voornamelijk een horloge gebruikt waar het voor ontwikkeld is, heeft genoeg aan de traditionele variant. Als je daarnaast jouw gezondheid bij wilt houden, dan is een smartwatch weer een betere. Mocht je nog meningen van anderen nodig hebben om een keuze te maken, dan kun je bij NederlandReview voldoende ervaringen vinden en jouw keuze hiermee eenvoudiger maken.

Geef een antwoord