stapelbed slapen
TrendsWonen

In een stapelbed slapen? Dit zijn de grootste voordelen!

613Views

De meeste kinderen staan te springen bij het idee alleen al. Een stapelbed is toch stiekem wel de ultieme droom van ieder kind. De meeste kinderen kunnen hun geluk dan ook niet op wanneer ze dit bed in een vakantiehuisje ontdekken. Maar waarom zou je deze niet gewoon thuis gebruiken? Stapelbedden bieden een zeer praktische en comfortabele oplossing in de meeste kinderkamers. Bovendien heeft het slapen in een stapelbed ook nog eens een aantal grote voordelen.

Smeken jouw kinderen al tijden om een eigen stapelbed? Maar was je tot voorheen nog niet geheel overtuigd? Met de volgende voordelen laten we jou vast van gedachten veranderen.

Praktisch in gebruik

Het grootste voordeel van een stapelbed is dat het natuurlijk ontzettend praktisch is. Zowel als je meerdere kinderen hebt of als je er maar eentje hebt. Ook één kind vindt het fijn als er af en toe een vriendje of vriendinnetje kan blijven slapen. Wanneer hier op geen enkele manier voldoende ruimte voor te vinden is, dan biedt een stapelbed de oplossing. Zo kan je kind altijd iemand te logeren hebben, zonder dat er direct weinig hoopvol ruimte gecreëerd moet worden.

Daarnaast zijn stapelbedden natuurlijk ook heel praktisch voor grotere gezinnen en weinig slaapkamers. Wanneer je veel kinderen hebt, dan is het bijna niet meer mogelijk om iedereen een eigen kamer te geven. Dat betekent dus ook dat sommige kinderen samen op één kamer moeten slapen. Met een stapelbed maak je hier niet alleen een klein feestje van, maar wordt het ook nog eens veel gemakkelijker om iedereen een fijn en comfortabel slaapplaatsje te geven.

Ontzettend stoer

Stapelbedden zijn niet alleen heel prettig voor de ouders (want: meer ruimte!) maar ook zeker voor de kinderen! De meeste kinderen vinden het helemaal het einde om van een eigen stapelbed gebruik te maken. De meeste kinderen vinden het ongelooflijk stoer. Zeker als ze ook nog eens bovenin mogen slapen. Probeer van tevoren wel alvast met je kinderen te overleggen wie er bovenin mag slapen en wie er onderop gaat slapen. Zo weet je zeker dat hier later geen discussies over kunnen ontstaan. Eventueel kan je ook afspreken om iedere week te wisselen zodra het beddengoed weer gewassen is. Zo voorkom je ruzies bij de kinderen en geniet jij ook van een goede nachtrust.

Ontzettend stoer

Samen slapen is gezond!

Veel ouders vinden het lastig om hun kinderen op één kamer te laten slapen. Want wat als ze elkaar nu steeds wakker maken? Of continu ruzie maken? Bedenk dan goed dat samen slapen iets is wat al sinds mensheugenis wordt gedaan. Dat iedereen in een aparte kamer slaapt is eigenlijk vrij uniek en iets van de moderne samenleving.

Samen slapen heeft voor kinderen namelijk veel voordelen. Zo zijn ze vaak minder bang in het donker, simpelweg omdat ze altijd het gevoel hebben dat ze samen sterk staan. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de band tussen de kinderen. Bovendien hebben verschillende onderzoeken uitgewezen dat kinderen die samen slapen vaak ook dieper slapen. Ze worden hierdoor minder snel wakker door omgevingsgeluiden, iets wat de nachtrust uiteindelijk ten goede komt.

Overtuigd? Bekijk dan vandaag nog het aanbod van stapelbedden op Beddies.nl en ervaar de voordelen zelf!

Geef een antwoord