Algemeen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hond uit het buitenland?

402Views

Een hond adopteren buitenland is een bewuste keuze van een persoon. Je vindt verschillende organisaties in Nederland die jou hierbij kunnen helpen. Zo weet je zeker dat je geen negatieve ervaring krijgt. Nou moet je hier ook weer niet te veel naar luisteren want het adopteren van een hond uit het buitenland is altijd goed. Je red namelijk vaak het leven van deze hond. Echter is er wel een risico op bijvoorbeeld sociale afwijkingen. Dit komt omdat de hond helaas veel op straat moet leven. Door baasjes die er niet voor kunnen of willen zorgen. Sommige zijn zelfs letterlijk zwerver en daarom zijn er ook deze organisaties die zich hard maken voor het leven van deze honden. Vraag indien nodig of de organisatie  je kan helpen bij het testen op virussen of bacteriën.

Waar vind je een hond uit het buitenland?

In Nederland zijn er diverse organisaties die zich hard maken voor het welzijn van dieren in het buitenland. Deze leven veelal op straat en hebben geen dierwaardig leven. Wanneer je op het internet zoekt vind je wel het juiste bureau. Zij zorgen ervoor dat jij met een gerust hard een hond kunt adopteren. Maar ook hebben ze vaak kennis van de omgeving waar de hond vandaan komt. Omdat er veelal geen documentatie is is dit wel handig als achtergrondinformatie. Je wil immers niet dat je een agressieve of onhandelbare hond in huis haalt. De aanschaf waarden van deze beesten bestaat vaak uit een deel van de onkosten. Deze worden soms ook gedeeltelijk vergoed door overheden. Daarom is de aanschaf vaak veel goedkoper.

De kenmerken van een labradoodle

De Labradoodle fokker is een erkende fokker van dit ras. Het is een vrolijk en intelligent en verharen daarnaast nauwelijks. Dit maakt het een geschikte hond met weinig onderhoud. Veel liefde en een goed gezin is voor deze hond al voldoende. Natuurlijk moet je ze wel regelmatig borstelen om de vacht goed te houden. Dit voorkomt ook klitten die voor infecties zouden kunnen zorgen. Van origine komt dit ras uit Australië en zijn goed te trainen. Ook is het een geschikt ras voor mensen met een honden allergie. Dit maakt het ook mogelijk om een hond te nemen voor deze mensen.

Leuke Cocker spaniel hondjes

Bij een Cocker spaniel fokker kun je op 15 plekken in Nederland een lief hondje halen. Deze geven een liefdevolle aandacht aan de beestjes en natuurlijk voldoende eten. De Cocker Spaniel mag pas na 7 weken weggehaald worden bij de moeder. Dit om te zorgen dat de weerstand van het beestje een stuk beter wordt. Bij een erkende fokker mag je ook in de meeste gevallen de moeder zien. Dit zorgt ervoor dat je weet dat de hond een goed leven heeft in de kennel van de fokker. Zorg wel zelf op voorhand voor een kooi en speelgoed dan kan het beestje meteen aarden.

Geef een antwoord