DIY- do it yourself
TrendsWonen

DIY: do it yourself

2.67KViews

Doe-het-zelven is niet voor iedereen. Veel mensen besteden hun klusjes liever uit, maar vaak is het net zo makkelijk om het zelf op te lossen. Wat je nodig hebt is een aanpakkersinstelling en wat je moet doen is de mouwen opstropen en aan de slag gaan. Je kunt tegenwoordig alle hulp online vinden, maar het is wel aan te raden om met de beste producten te werken. Zodra je eenmaal zelf gaat klussen kun je er geen genoeg meer van krijgen. Het is ook een mooie mentale uitdaging om door te zetten en voorgoed af te rekenen met uitstelgedrag.

DIY: verven

Verven is misschien wel het klusje dat de meeste mensen zelf aandurven. Ook hier zitten natuurlijk haken en ogen aan maar kan over het algemeen niet heel erg fout gaan. Bij verven is het vooral belangrijk dat je secuur en rustig te werk gaat. De meeste fouten worden gemaakt in het voorwerk. Als je de tijd neemt om de muren bijvoorbeeld goed en netjes af te plakken heb je het halve werk al gedaan. Het reinigen van het oppervlak en kwalitatief goede verf zouden ervoor moeten zorgen dat jouw schilderwerk er smetteloos uit komt te zien.

DIY: hout

Houtbewerken en verven is een hele andere tak van sport maar een leuke uitdaging voor de ervaren doe-het-zelver. Hier moet het oppervlak netjes worden opgeschuurd voordat het geschilderd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen, tafels, buiten meubels. Voor een goede afwerking voor buiten heb je absoluut een kwalitatief goede verf of lak nodig. Jotun is een merk die je hier bijvoorbeeld voor kunt gebruiken. Ze beschikken over verschillende soorten beits, lakken en verf voor binnen en buiten. Een andere goede optie zou Boonstoppel verf kunnen zijn. Dit merk bestaat al sinds 1890 en is zeer geliefd onder professionele schilders. Ook dit merk heeft opties voor zowel buiten als binnen. In sommige gevallen is het handig om eerst een goede grondlaag aan te brengen en daarna met een lak te beginnen voor perfect resultaat.

Laat je vooral niet afschrikken van alle klusjes in en rondom je huis. Ga lekker doe-het-zelven, je kunt altijd weer opnieuw beginnen. Je kunt makkelijk beginnen met de kleine klusjes, voor wat zelfvertrouwen. Als beginnend doe-het-zelver is het raadzaam om video’s van professionals te bekijken, en gelukkig stikt het daarvan op het internet.

En onthoud dat je met mooie producten ook mooie resultaten behaald.

 

Geef een antwoord