Handige cadeautips voor je oma deze kerst
Algemeen

Handige cadeautips voor je oma deze kerst

452Views

De mooiste tijd van het jaar breekt alweer bijna aan. Nog even en we kunnen de kerstboom weer optuigen en (heel belangrijk!) op zoek gaan naar de juiste cadeaus voor onze dierbaren. Helaas wordt het ieder jaar lastiger om het juiste cadeau te vinden. Zeker voor mensen die eigenlijk nooit wensen hebben en heel blij zijn met hoe hun leven er nu uitziet. Denk maar eens aan je oma. Heb je enig idee wat je haar dit jaar nog kan geven? Nee? Dan is het hoog tijd voor wat extra inspiratie! Daarom vind je hier enkele handige cadeautips voor jouw oma deze kerst.

Een eigen smartphone

Ja, het staat er echt. Een eigen smartphone voor je oma. Vind je het een lachwekkend cadeau? Lees dan snel verder. Vandaag de dag zijn er namelijk echte senioren smartphones te koop. Dit zijn speciaal ontwikkelde smartphones voor ouderen. Hierbij is het beeld een stuk groter. Bovendien is de telefoon ook nog eens stukken gemakkelijker in gebruik. Tegenwoordig zijn er zelfs verschillende soorten op de markt. Vergelijk daarom online de diverse varianten en kies de beste senioren smartphone voor jouw oma. Op die manier weet je jouw oma op bijzondere wijze te verrassen.

Een senioren smartphone beschikt over alle gebruikelijke opties van een traditionele smartphone. Hierbij kan het internet worden gebruikt, kan ze Whatsappen en nog meer. Het enige verschil is dat de smartphone veel gemakkelijker in gebruik is. Is jouw oma niet zo van het internet? Dan kun je er ook nog voor kiezen om enkel een senioren mobieltje aan te schaffen. Hierbij kan er geen gebruik van het internet worden gemaakt, maar is je oma wel een stuk mobieler.

Besef goed dat een smartphone of mobieltje niet alleen voor vermaak van je oma is, maar ook om de veiligheid te waarborgen. Je moet er niet aan denken dat ze ergens valt en niet bij een vaste lijn kan komen. Wanneer ze leert om altijd haar mobieltje mee te nemen, beschikt ze altijd over de mogelijkheid om iemand te bereiken.

Zelf iets maken

Het klinkt misschien een beetje vreemd om als volwassen vrouw nog iets te knutselen voor je oma. Maar we durven te wedden dat ze hier nog altijd erg gelukkig van wordt. Hierbij ga je natuurlijk niet meer vingerverven of een toiletrolletje knutselen, maar je kunt wel iets anders moois maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fotoalbum? Print zelf jouw meest dierbare foto’s met oma en plak deze in een album met bijpassende teksten. Zo geef je je oma iets waar geen geld of ieder ander cadeau tegenop kan: herinneringen.

Een vergrootglas

Toegegeven, een vergrootglas is natuurlijk niet echt een spannend cadeau. Maar het is wel heel handig. Een vergrootglas is ontzettend handig voor mensen die slechtziend zijn. Het is dankzij de lens een stuk gemakkelijker om kleine letters te lezen. Bovendien zorgt het ook voor meer rust aan de ogen. Ideaal wanneer je oma graag de krant leest, maar het nét niet goed genoeg ziet. Of als het dol is op kleine priegelwerkjes, maar dit door haar zicht steeds lastiger wordt. Houd er wel rekening mee dat een vergrootglas kopen lastiger is dan je denkt. Laar je daarom goed adviseren in de winkel, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Geef een antwoord