Een hottub of buitensauna kopen Let hierop
Wonen

Een hottub of buitensauna kopen? Let hierop

712Views

Een hottub kopen is natuurlijk een mooi moment. Een hottub wordt vaak gezien als een ideale manier van ontspannen, en dat gewoon in je eigen tuin. Wanneer je een hottub gaat kopen moet je wel op een aantal zaken letten. Wij zetten de belangrijkste zaken op een rijtje, zodat kiezen een stuk makkelijk is.

De plek

Je kunt een hottub in allerlei verschillende vormen en maten kopen. Het eerste waar je daarom naar moet kijken is de plek waar de hottub moet komen. Het is natuurlijk belangrijk dat je voldoende ruimte hebt. Hou er hierbij ook rekening mee dat een hottub op een vlakke ondergrond moet worden geplaatst. Hiervoor plaatst men vaak een soort vlonder, wat meteen bijdraagt aan de klassieke houtlook.

Wat voor kachel wil je?

Het belangrijkste verschil wat betreft de kachel is een interne of externe kachel. Bij een interne kachel zit de kachel in de hottub, waardoor de hottub in totaal minder ruimte in beslag neemt. Dit gaat wel deels ten koste van de ruimte in de hottub, waardoor er minder mensen in kussen. Een externe kachel zorgt er dus voor dat je in de hottub meer ruimte overhoudt, maar ook dat het totale oppervlak van de hottub groter wordt. Daarnaast ervaren veel mensen het als prettig wanneer de kachel buiten de hottub zit.

De uitstraling van de hottub

Een hottub is niet alleen relax en fijn, het heeft ook een mooie uitstraling. Een echte hottub is natuurlijk van hout. Je kunt hierbij nog kiezen voor verschillende soorten hout. Dit is dus ook een belangrijke keuze.

Ook bij de kuip kun je nog kiezen uit het materiaal. Het hoeft namelijk niet volledig van hout te zijn. Hout vraagt veel onderhoud. Je kunt de kuip daarom ook van ander materiaal laten maken, zodat jouw hottub vrijwel onderhoudsvrij zal zijn.

Kijk voor een mooie hottub ook eens op welvaere.be!

 

Geef een antwoord